Νέες μεγάλες επιτυχίες μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας

8 Μαΐου, 2012

Δύο νέες μεγάλες επιτυχίες πέτυχαν μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας. Πρόκειται για το Φίλιππο Μανωλούδη, αριστούχος μαθητής του καθηγητή Φώτη Κουτσοθόδωρου, που κέρδισε το 3ο Βραβείο (4η Κατηγορία, έως 13 ετών) στον «11ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κιθάρας Βέροιας»….

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας, και αποτελεί το κορυφαίο κιθαριστικό γεγονός με πανελλαδική και διεθνή εμβέλεια (φέτος διεξήχθη το διάστημα 18-21 Απριλίου). Στη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ ο Φώτης Κουτσοθόδωρος προσκλήθηκε για να δώσει ένα σόλο ρεσιτάλ, και επιπλέον συμμετείχε ως μέλος της Κριτικής Επιτροπής στις υπόλοιπες κατηγορίες του διαγωνισμού (πλην της κατηγορίας όπου διαγωνίστηκε ο μαθητής του).

Επίσης, σε διεθνές επίπεδο, μεγάλη ήταν η επιτυχία του Θάνου Αθανασιάδη, που έγινε δεκτός έπειτα από ακρόαση για μεταπτυχιακές σπουδές στην περίφημη Ακαδημία “Mozarteum” του Salzburg (Ζάλτσμπουργκ). Έχοντας πρόσφατα παρουσιάσει ένα αξιόλογο ρεσιτάλ κιθάρας στον υποβλητικό χώρο της Παλιάς Μουσικής, ο Θάνος Αθανασιάδης ακολουθεί μεταδιπλωματικές σπουδές στο Δ.Ω.Κ. με τον Φώτη Κουτσοθόδωρο και εκπροσωπεί τη νέα γενιά ελλήνων κιθαριστών, στην οποία η Καβάλα συμβάλλει σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες.

Πηγή: www.kavalanet.gr

eXTReMe Tracker