Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τη νέα χρονιά στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας

6 Σεπτεμβρίου, 2012

Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας (Δ.Ω.Κ.) άνοιξε τις πύλες του και είναι έτοιμο να καλωσορίσει τους παλιούς και νέους μαθητές του για τη σχολική χρονιά 2012-13. Οι εγγραφές ξεκίνησαν από χθες Δευτέρα και συνεχίζονται καθημερινά, Δευτέρα ως Παρασκευή, 8:00-21:30 (πληροφορίες στο τηλέφωνο 2510.222119 ή στο φαξ 2510.221963).

Τα ατομικά μαθήματα θα ξεκινήσουν κανονικά τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου, ενώ τα ομαδικά θεωρητικά και τα τμήματα Μουσικής Προπαιδείας θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των επαναληπτικών και κατατακτήριων εξετάσεων θα ανακοινωθούν σύντομα. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, θα πρέπει όμως να δηλώσουν εγγράφως συμμετοχή στη Γραμματεία έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Πληροφορούμε τους ενδιαφερόμενους μαθητές και γονείς, ότι εκτός από τις Σχολές Οργάνων (Ακουστικών και Ηλεκτρικών), Μονωδίας-Φωνητικής και Ανώτερων Θεωρητικών, στο Ωδείο λειτουργούν οι Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και Λαϊκής-Παραδοσιακής Μουσικής, καθώς και τμήματα Προετοιμασίας για το Πανεπιστήμιο. Σταθερή και έντονη παρουσία στη μουσική ζωή της πόλης – αλλά και εκτός – έχουν επίσης οι ορχήστρες και τα μουσικά σύνολα του Δ.Ω.Κ. (Ορχήστρα Εγχόρδων, Ορχήστρα Τζαζ-Ροκ, Ορχήστρα Συμφωνικού Ροκ Young Power Orchestra, Ακορντεονάτα, Εργαστήρια Ροκ και η Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας).

Πρόθεσή μας φέτος είναι να λειτουργήσουμε ένα παράρτημα του Δημοτικού Ωδείου στις Κρηνίδες, όπου θα προσφερθούν ατομικά μαθήματα στο πιάνο, την κιθάρα (κλασική, ακουστική και ηλεκτρική), το βιολί, τη φλογέρα, το κλαρινέτο και τα παραδοσιακά όργανα. Παράλληλα, επιθυμούμε να ανοίξουμε και ομαδικά τμήματα Μουσικής Προπαιδείας για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (4-7 ετών).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν από σήμερα στο Κ.Ε.Π. Κρηνίδων (στο ισόγειο του πρώην Δημαρχείου). Εκεί θα συμπληρώσουν και θα καταθέσουν μία Αίτηση Εγγραφής, την οποία θα επεξεργαστούμε και θα επικοινωνήσουμε για να κλείσουμε μία συνάντηση με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου.

Με την ευκαιρία, το Δ.Ω.Κ. ανακοινώνει με χαρά και υπερηφάνεια ότι η Κατερίνα Γιαγίδου συγκέντρωσε επαρκή βαθμολογία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και εισήχθη με πολύ καλή σειρά στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η Διοίκηση και η Διεύθυνση του Δημοτικού Ωδείου συγχαίρουν θερμά την μαθήτρια και τον καθηγητή της, Γιάννη Αγγελάκη! Ελπίζουμε η διάκριση της Κατερίνας να δώσει έμπνευση στους συμμαθητές της.

Έχουμε δεσμευτεί ότι θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο, ώστε να διασφαλιστεί το υψηλό επίπεδο σπουδών και να διατηρηθεί το άριστο προφίλ του Δημοτικού Ωδείου, που σήμερα έχει κερδίσει επάξια θέση ανάμεσα στα κορυφαία ωδεία της ελληνικής περιφέρειας.

Ο Πρόεδρος του Δ.Ω.Κ.
Κωνσταντίνος Πεφάνης
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής
του Δ.Ω.Κ.
Γεώργιος-Ιούλιος
Παπαδόπουλος
Πηγή: www.xirafi.gr

eXTReMe Tracker