Οι «Εμπειροτέχνες» ξαναχτυπούν στην Παλαιά Βιβλιοθήκη

10 Ιανουαρίου, 2011

Ένα μουσικό συγκρότημα που έχει αυτοχαρακτηριστεί – και έχει γίνει κοινώς αποδεκτό μ’ αυτόν τον όρο – ως μια παρέα μουσικών, οι «Εμπειροτέχνες» ξαναχτυπούν. Τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου (ώρα έναρξης 22.00) οι Σάκης Γιώργου (ούτι τραγούδι), Γιώργος Ζαχαρίου (κλαρίνο), Γιώργος Δεληγιάννης (βιολί), Γιώργος Τσιπουρίδης (κανονάκι), Δημήτρης Σίντος (λαούτο) και Γιώργος Καραγεωγίου (κρουστά) τα μέλη αυτής της παρέας θα εμφανιστούν στο καφέ μπαρ «Παλιά Βιβλιοθήκη» για να παρασύρουν το κοινό στα ιδιαίτερα μουσικά τους μονοπάτια.

Σχετικά με τη μουσική τους αλλά και το όνομά τους, όπως εμφανίζεται και στην επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος, μαθαίνουμε ότι με έδρα τη Δράμα οι «Εμπειροτέχνες» εξελίχθηκαν ως εξής: «Η αποδοχή αυτού του ονόματος κατέστη σχεδόν αναγκαστική, αφού έχει πλέον εδραιωθεί η αντίληψη στον κοινό νου πως αυτός που επιχειρεί να εκφράσει το μουσικό του συναίσθημα δίχως παρτιτούρα δεν μπορεί, παρά να χαρακτηρίζεται «εμπειροτέχνης» μουσικός. Όπως και να ‘χει, η προσέγγισή μας με τη τέχνη της μουσικής που τη χαρακτηρίζει το ανατολίτικο ύφος έγινε μάλλον δια της εμπειρίας – πώς θα μπορούσε εξάλλου να γίνει διαφορετικά! Και ο πλούτος της ανατολικής μουσικής μπορεί να μην είναι δυνατό να αποτυπωθεί στο σύνολό του σε παρτιτούρα, αλλά τη μαγεία του μπορεί να την αισθανθεί ακόμα κι ένας «εμπειροτέχνης».

Όσο για την εμφάνιση του συγκροτήματος στη δισκογραφία, αυτή συνοψίζεται στον τίτλο «Της γειτονιάς τα συνακούσματα» (κυκλοφόρησε το 2009 από την εταιρία «Πολύφωνο») του οποίου το περιεχόμενο αναλύεται με τα παρακάτω λόγια: «Είναι μια αναφορά σε μελωδίες και τραγούδια, τα οποία ταξιδεύουν στις γειτονιές της Ανατολής καταδεικνύοντας την αρραγή σχέση που έχει η ελληνική παραδοσιακή μουσική με αυτή των χωρών της ανατολικής Μεσογείου.».

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker