ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΗΧΗ Ετοιμάζουν πυρετωδώς το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο» στην Ελευθερούπολη

21 Νοεμβρίου, 2012

Από τις 27 έως τις 30 Δεκεμβρίου στον τον κήπο, τον πλάτανο και άλλα σημεία της έδρας του δήμου Παγγαίου θα πάρουν γιορτινό χρώμα

Την έκπληξη θα επιχειρήσουν να κάνουν φέτος τις ημέρες των γιορτών στον δήμο Παγγαίου με το «Χριστουγεννιάτικο Όνειρο» να προετοιμάζεται ήδη. Επιτροπή με επικεφαλής την αντιδήμαρχο Μαρία Τσίλογλου έχει αναλάβει τον σχεδιασμό των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων του δήμου, που θα λάβουν χώρα στην έδρα του δήμου Παγγαίου από τις 23 μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως πέρυσι είχε λειτουργήσει για πρώτη φορά στην Ελευθερούπολη, το Χριστουγεννιάτικο χωριό όπου με τη συμμετοχή συλλόγων και άλλων προσκεκλημένων μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν γιορτινά περίπτερα και να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ελευθερούπολης Βασίλη Νταϊδη, φέτος θα επιχειρηθεί ένα «άνοιγμα» των εκδηλώσεων σχεδόν σε όλο το κέντρο με τα δρώμενα να λαμβάνουν χώρα από την περιοχή του δημαρχείου, στην θέση Πλάτανος και μέχρι τον Κήπο. Αυτό γίνεται σύμφωνα με τους διοργανωτές σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η αγορά τις ημέρες των γιορτών. «Θέλουμε να είναι οι εκδηλώσεις διαφορετικές από πέρυσι γι αυτό και θα γίνονται δρώμενα σε διάφορα σημεία. Υπάρχει μάλιστα και μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς πολιτιστικών συλλόγων και γι αυτό προσανατολιζόμαστε στο μοίρασμα του χρόνου των δρώμενων τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα», δήλωσε ο κ. Νταϊδης επισημαίνοντας παράλληλα πως ιδιαίτερο βάρος δίνεται και στο στήσιμο του Χριστουγεννιάτικου χωριού το οποίο οι διοργανωτές δεν θέλουν σε καμία περίπτωση «να θυμίζει παζάρι»! Το πρόγραμμα βρίσκεται στη φάση της κατάρτισης και σύντομα οι λεπτομέρειες των εκδηλώσεων θα ανακοινωθούν. Σημειώνεται πως στην επιτροπή που τις προετοιμάζει πέρα από την αντιδήμαρχο κ. Τσίλογλου και τον κ. Νταϊδη συμμετέχουν οι Γιώργος Αναστασιάδης, Ανδρέας Καλλινικίδης και Γιάννης Κανίογλου.

Προσπάθεια για ελάχιστο κόστος

Η όποια χρηματοδότηση των εκδηλώσεων προέρχεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Παγγαίου ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή που έχει συσταθεί για την διοργάνωση των εκδηλώσεων έχει ως στόχο να διατεθεί το ελάχιστο δυνατό ποσό. Γι αυτό το λόγο έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια εύρεσης χορηγών αλλά και στήριξης των εκδηλώσεων από επαγγελματίες της περιοχής και όχι μόνο. Σύμφωνα με τον κ. Νταϊδη πάντως, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το κόστος να παραμείνει χαμηλό και να μην επιβαρυνθεί ούτε κατ’ ελάχιστο ο δήμος σε μια δύσκολη χρονική στιγμή. Αξίζει τέλος να σημειωθεί, πως οι ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων της Ελευθερούπολης έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις. Το επταήμερο των εκδηλώσεων μάλιστα οι ταβέρνες θα προχωρούν σε μείωση της τελικής τιμής στους λογαριασμούς τους που συμφωνήθηκε να είναι της τάξης του 20%, ενώ τα μπαρ και οι καφετέριες θα φιλοξενούν προγραμματισμένες live μουσικές εκδηλώσεις, μετά από αυτές που θα λαμβάνουν χώρα σε εξωτερικούς χώρους νωρίτερα. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Νταϊδη οι εκδηλώσεις στηρίζονται από τον Εμπορικό Σύλλογο της Ελευθερούπολης.

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker