ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ (Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης και ο Σαράντος Καργάκος στην Καβάλα μέσα στο 2010)

4 Νοεμβρίου, 2009

Δύο υψηλούς προσκεκλημένους θα φιλοξενήσει μέσα στο 2010 στην Καβάλα ο Όμιλος για τη Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας. Πρόκειται για τον καθηγητή Γιώργο Μπαμπινιώτη, ο οποίος θα έρθει στην Καβάλα κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη άνοιξη και για το γνωστό συγγραφέα Σαράντο Καργάκο, ο οποίος θα έρθει με σκοπό να παρουσιάσει το τελευταίο βιβλίο του, με θέμα την Μικρασιατική καταστροφή.

Άρνηση και αδιαφορία από τις τοπικές αρχές στο θέμα των ξενόγλωσσων επιγραφών

Χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», μέλη του Ο.Δ.Ε.Γ. συγκεντρώθηκαν προκειμένου να ακούσουν τις ομιλίες των: Θανάση Δημοτζίκη και Θεμιστοκλή Σούγκαρη και να συζητήσουν για τα προβλήματα στη χρήση της ελληνικής γλώσσας. Μετά τις ομιλίες και τη συζήτηση, έγινε παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Καβαλιώτη δικηγόρου, Δημήτρη Αποστολίδη, καθώς και συγκρότηση κάποιων ομάδων εργασίας, με σκοπό την καλύτερη οργάνωση και προβολή των δράσεων του Ομίλου. Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών ήταν και η αποστολή εγγράφων προς τις τοπικές αρχές, που αναδείκνυαν το μεγάλο πρόβλημα με τις ξενόγλωσσες και τις ανορθόγραφες επιγραφές. Όπως είπε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου, δικηγόρος στο επάγγελμα, Μάρκος Αποστολίδης, στις επισημάνσεις και στις εκκλήσεις του Ομίλου να δοθεί μία λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από τις τοπικές αρχές. «Εισπράξαμε άρνηση και αδιαφορία», σημείωσε, ενώ δήλωσε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Στη χθεσινή εκδήλωση, επίσης, έγινε συζήτηση και για τον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων του Ομίλου στο μέλλον.

eXTReMe Tracker