Ο δήμος Καβάλας προμηθεύεται 150 νέους μεταλλικούς κάδους απορριμμάτων

16 Μαΐου, 2012

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής προσφορών για τη συμμετοχή στον πρόχειρο διαγωνισμό προμήθειας 150 μεταλλικών κάδων απορριμμάτων 1.100 και 660 λίτρων για το δήμο Καβάλας, που επίσης θα γίνει σήμερα το πρωί στο δεύτερο δημαρχείο (κίτρινο κτήριο).

Σχετική απόφαση είχε λάβει η Οικονομική Επιτροπή, με την οποία δεσμεύτηκε και ψηφίσθηκε η απαιτούμενη πίστωση, με παράλληλη έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών της προμήθειας, που έχει συνολικό ενδεικτικό προϋπολογισμό 60.000 ευρώ συμπεριλαμβανόμενου του ΦΠΑ 23%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προμήθειες αφορούν τμηματικές αγορές έως τη λήξη της συμβάσεως με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή στο κάθε υλικό που προβλέπονται στη μελέτη-διακήρυξη και ο προμηθευτής αναδεικνύεται εφόσον πληρούνται οι στοιχειώδεις τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούνται.

Η τελική επιλογή του προμηθευτή θα γίνει από την Οικονομική Επιτροπή αφού εξετασθούν οι προσφορές από την Επιτροπή Τεχνοοικονομικής αξιολόγησης (ΕΚΠΟΤΑ), εκτιμώντας παράλληλα την αξιοπιστία και συνέπεια του μειοδότη από την μέχρι σήμερα εμπειρία, καθώς και τον συντομότερο χρόνο παράδοσης. Σε περίπτωση που περισσότεροι του ενός μειοδότες συγκεντρώνουν τα ίδια προσόντα (ίδιες τιμές και ποιότητα – μάρκα των ειδών) θα γίνει μεταξύ τους κλήρωση.

Η υπηρεσία μπορεί με τους ίδιους όρους της διακήρυξης και τις τεχνικές προδιαγραφές να προμηθευτεί στο μέλλον, αν το κρίνει σκόπιμο, από τον ίδιο προμηθευτή μειοδότη, μέρος της ποσότητας των υπό προμήθεια ειδών.

Σύμφωνα με την μελέτη των τεχνικών προδιαγραφών που συντάχθηκε από την υπηρεσία Ποιότητας Ζωής – Τμήμα Καθαριότητας, οι 150 τροχήλατοι μεταλλικοί κάδοι απορριμμάτων χωρητικότητας 1.100 και 660 λίτρων με πλαστικό καπάκι και μηχανισμό ανύψωσης καπακιού, θα πρέπει να είναι καινούριοι, αμεταχείριστοι, σύγχρονης εξελιγμένης κατασκευής, άριστης ποιότητας και θα συνοδεύονται απαραίτητα από εγγύηση καλής λειτουργίας τουλάχιστον τριών ετών και εύρεσης απαιτούμενων ανταλλακτικών.

Ο προμηθευτής οφείλει να μεταφέρει τους κάδους στον Δήμο Καβάλας και να τους παραδώσει στην υπηρεσία Καθαριότητας έτοιμους προς χρήση. Ακόμη ο προμηθευτής είναι υποχρεωμένος κατά τη διάρκεια του χρόνου εγγύησης να αναλάβει τη συντήρηση των κάδων, την κάλυψη ανταλλακτικών και την επιδιόρθωση τυχόν λειτουργικών βλαβών.

Τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά

Οι προς προμήθεια μεταλλικοί κυλιόμενοι κάδοι απορριμμάτων θα πρέπει να αποτελούνται από το κύριο σώμα, το καπάκι, τους ελαστικούς τροχούς με συμπαγή μεταλλικό κορμό (ζάντα) και βοηθητικά εξαρτήματα ανοίγματος καπακιού και φρεναρίσματος. Να είναι πρόσφατης, όχι πέραν του έτους κατασκευής, μεγάλης αντοχής, κατάλληλοι για ασφαλή και υγιεινή απόθεση οικιακών, εμπορικών και βιομηχανικών απορριμμάτων.

Επίσης να είναι εύχρηστοι, να πληρούν διεθνείς εργονομικούς κανόνες, να ακολουθούν τα Ευρωπαϊκά πρότυπα που αφορούν σχήμα, διαστάσεις και τρόπο κατασκευής τους, να ανταποκρίνονται προς την νέα Ευρωπαϊκή Νόρμα ΕΝ 840-2/5/6, να μην καταστρέφονται εύκολα από μηχανικές καταπονήσεις ή και από κακή χρήση και να είναι ικανοί να δεχτούν χωρίς φθορά, σκληρά και ογκώδη απορρίμματα.

Κάθε κάδος για να γίνει δεκτός θα πρέπει να ταιριάζει σε όλα τα ανυψωτικά μηχανήματα πού ήδη χρησιμοποιεί ο δήμος Καβάλας, τα οποία τηρούν τα διεθνή στάνταρ, είτε αυτά αδειάζουν τον κάδο. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει ο κατασκευαστής να τον προσαρμόσει.

Το βάρος κενού κάδου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 95 κιλά, ώστε να είναι εύχρηστοι και να μην καταπονούν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται το βάρος του ποδομοχλού ανοίγματος καπακιού, το οποίο θα πρέπει στην τεχνική προσφορά, να αναγράφεται χωριστά.

Τέλος, ο χρόνος παράδοσης θα πρέπει να αναφέρεται σαφώς σε ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία της σύμβασης με επιθυμητές τις τριάντα ημερολογιακές ημέρες, ενώ για κάθε ημέρα υπέρβασης ορίζεται ποινική ρήτρα 100 ευρώ.

Βασιλική ΛΙΟΤΑΚΗ

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker