Πιστός σε όλα τα κολυμβητικά ραντεβού είναι ο ΝΑΥΤΙΛΟΣ

12 Μαΐου, 2010

Σε μία διοργάνωση που αφορούσε κολυμβητές φυτωρίων – εκμαθήσεων ηλικίας 7-10 ετών και διοργανώθηκε το Σάββατο 8 Μάιου στη Ξάνθη από τον τοπικό Κ.Ο.ΞΑΝΘΗΣ, συμμετείχε, πιστός σε όλα τα κολυμβητικά ραντεβού πλέον, και ο ΝΑΥΤΙΛΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, με 21 μικρούς κολυμβητές και κολυμβήτριες.

Οι αγώνες, παρά τη μεγάλη διάρκεια και τον άτακτο ρυθμό που είχαν, αποτέλεσαν ένα καλό τεστ και μία προσαρμογή σε συνθήκες διαφορετικές από αυτές που είχαν συνηθίσει οι αθλητές. Και η παράμετρος αυτή είναι που δίνει ακόμη πιο μεγάλη αξία στην εμφάνιση και τις επιδόσεις που πέτυχαν.
Στις ηλικίες αυτές οι νίκες, τα μετάλλια και οι χρόνοι θα έπρεπε όχι απλά να μην υπερτονίζονται, αλλά ούτε καν να λαμβάνονται υπόψη. Κι’ αυτό γιατί δεν επιτρέπουν στους εκκολαπτόμενους – μελλοντικούς αθλητές να επικεντρωθούν στο μόνο στοιχείο που τους ζητάνε οι προπονητές τους: τη σωστή τεχνική της κολύμβησης.
Αν και όλοι θα μιλήσουν για νίκες και επιτυχίες, εμείς θα συγχαρούμε όλους τους κολυμβητές και κολυμβήτριες που αγωνίστηκαν, πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά, για την άριστη εφαρμογή αυτών που οι προπονητές ζήτησαν. Να ευχαριστήσουμε δε και τους γονείς για την προσπάθεια που κάνουν να σταθούν δίπλα στα παιδιά τους και να τους προσφέρουν τα καλύτερα. Τέλος θα θέλαμε να σας παραθέσουμε κάποιες από τις γραμμές της φιλοσοφίας μας :
Επιτυχία δεν είναι να παίρνει μετάλλιο ένα παιδί 7-8 ετών, αλλά να βρίσκεται στην πισίνα και να αγωνίζεται χωρίς να έχει πάρει ποτέ μετάλλιο όταν είναι 17-18 ετών
Λένε πως η επιτυχία έχει πολλούς πατεράδες, ενώ η αποτυχία είναι ορφανή. Στον αθλητισμό θα πρέπει να συμβαίνει το αντίθετο.
Όσο πιο σύντομα αντικατασταθούν τα εσωτερικά κίνητρα (χαρά, αναγνώριση, αίσθηση επιβράβευσης από τους οικείους) με εξωτερικά κίνητρα (μετάλλια, χρήμα, δώρα), τόσο πιο κοντά στην ημερομηνία αποχώρησης του από την αγωνιστική δράση φτάνουμε. Κι’ αυτό πρέπει να το αναβάλουμε όσο γίνεται περισσότερο.

Την αποστολή συνόδευσαν, πέρα από γονείς και συγγενείς των αθλητών, οι προπονητές της ομάδας Στέφανος Κατσιλιάνος και Σάββας Θωμαίδης.

Στους αγώνες της Ξάνθης συμμετείχαν οι :
Λυρόπουλος Στέφανος – Λογοθέτης Παναγιώτης – Βούβαρη Καλλιόπη – Παλτόγλου Αλεξάνδρα – Αμανατίδου Λαμπρινή – Χριστοφορίδου Λαμπρινή – Παντέζου Δέσποινα – Ζιγδέλης Πέτρος – Χατζάτογλου Κων/νος – Βαφειάδης Μιχάλης – Δημοπούλου Εύη – Βλαστού Ελισάβετ – Νεστορίδου Αγγελίνα – Σοφιανού Ελένη – Λυροπούλου Ελένη – Λογοθέτη Εύη – Βούβαρη Ελένη – Μακαρατζής Παναγιώτης – Μπίκος Δήμος – Τάπκου Μαρία – Αντωνιάδης Βαλάντης

Για πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στο Κλειστό Κολυμβητήριο Καβάλας (ώρες 15:30 – 19:30), ή στα ακόλουθα τηλέφωνα :
6937559452 – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΔΗΜΗΤΡΑ Υπεύθυνη Εγγραφών
6936769034 – ΚΑΤΣΙΛΙΑΝΟΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ Προπονητής
6945109401 – ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ Προπονητής

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker