Πλάι στο Κύμα: δυνατές συναυλίες και εισιτήριο 10 ευρώ

15 Ιουνίου, 2010

Το φετινό Πλάι στο Κύμα είναι το 10ο κατά σειρά και η φετινή επετειακή διοργάνωση δε θα μπορούσε να έχει πολλές εκπτώσεις. Έτσι, το πρόγραμμα θα μοιάζει με τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή έχουν προετοιμαστεί εκδηλώσεις και δρώμενα καθ’ όλη τη διάρκεια της κάθε μέρας στην παραλία και για τρεις νύχτες στην περιοχή θα φιλοξενούνται σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες. Την Παρασκευή 16 Ιουλίου, το συναυλιακό σκέλος του φεστιβάλ αρχίζει με τη Γλυκερία και τη Μελίνα Ασλανίδου επί σκηνής, οι οποίες συνεχίζουν την επιτυχημένη συνεργασία που είχαν την προηγούμενη περίοδο. Το Σάββατο 17 Ιουλίου, το φεστιβάλ φιλοξενεί άλλη μια σημαντική συνεργασία, παρουσιάζοντας την Ελευθερία Αρβανιτάκη και την Τάνια Τσανακλίδου. Την Κυριακή 18 Ιουλίου, το φεστιβάλ κορυφώνεται με τους Μπάμπη Στόκα, Δημήτρη Σταρόβα και Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο επί σκηνής.
Ο δήμος Κεραμωτής εδώ και πολλά χρόνια έχει στηρίξει στη συγκεκριμένη διοργάνωση μεγάλο μέρος της προσπάθειάς του για τουριστική προβολή. Υπήρξαν χρονιές που η ανταπόκριση των βορειοελλαδιτών ήταν πολύ μεγάλη και η περιοχή είχε γεμίσει από κατασκηνωτές. Η δημοτική αρχή ελπίζει ότι φέτος θα είναι μια σχετικά καλή χρονιά, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας, και προχώρησε σε ορισμένες σημαντικές αποφάσεις, ώστε να μειωθούν οι τιμές των εισιτηρίων και να υπάρξει κάποια μορφή κοινωνικής πολιτικής, η οποία θα μεταφραστεί και σε περισσότερες επισκέψεις. Έτσι, το εισιτήριο για μία μέρα, παραμένει στα 15 ευρώ κατά άτομο, ωστόσο το τριήμερο εισιτήριο, που εξασφαλίζει είσοδο σε όλες τις συναυλίες, θα κοστίζει 30 ευρώ, σε σχέση με τα 35 ευρώ που στοίχιζε πέρυσι. Έτσι, όσοι επιλέξουν το τριήμερο «pass» θα εξασφαλίσουν εισιτήριο μόλις 10 ευρώ για τις συναυλίες.
Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος, και μάλιστα ενόψει συνένωσης των δήμων, υπήρξε συνεννόηση ανάμεσα στις δημοτικές αρχές Χρυσούπολης και Κεραμωτής, για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, έτσι ώστε να μη συμπέσουν χρονικά. Έτσι, μετά τα Ελευθέρια της Χρυσούπολης (10-15 Ιουλίου) θα ακολουθήσει το τριήμερο εκδηλώσεων του φεστιβάλ Πλάι στο Κύμα, της Κεραμωτής, το οποίο θα γίνει και φέτος στην παραλία της Αμμόγλωσσας, στο δημοτικό κάμπινγκ.

Πηγή : www.kavalanet.gr

eXTReMe Tracker