ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ – ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΚΡΟΒΟΥΝΙΟΥ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο «Πολιτιστικός Αύγουστος 2010» το περασμένο Σαββατοκύριακο

26 Αυγούστου, 2010

Από τις 19 μέχρι τις 22 Αυγούστου 2010 πραγματοποιήθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις με τον τίτλο «Πολιτιστικός Αύγουστος 2010».

Από τις 19 μέχρι τις 22 Αυγούστου 2010 πραγματοποιήθηκαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις με τον τίτλο «Πολιτιστικός Αύγουστος 2010».
Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων παρουσίασε η Φυσιοθεραπεύτρια Δέσποινα Κονταξή το θέμα των «Πρώτων Βοηθειών»και στη συνέχεια προβλήθηκε η ταινία,παραγωγής του συλλόγου μας, με τίτλο ‘Ένα ταξίδι στις Αλησμόνητες Πατρίδες».Μια περιήγηση στις Αλησμόνητες Πατρίδες από όπου προέρχονται οι πρόγονοι των Ακροβουνιωτών,όπως Δημοκράνια Αν.Θράκης,Σόκια Μικράς Ασίας και Πασάκιοϊ της Κωνσταντινούπολης.
Η δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων άρχισε με την παρουσίαση ενός χορευτικού τμήματος του συλλόγου Ακροβουνίου και στη συνέχεια προβλήθηκε ελληνική ταινία.
Την τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων χόρεψε ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος «ΤΟ ΠΡΑΒΙ» και ένα τμήμα του Ακροβουνίου. Στη συνέχεια έγινε η απονομή επαίνων στους μαθητές που αρίστευσαν στο Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο και σε αυτούς που έχουν εισαχθεί στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Επίσης βραβεύθηκαν οι καλλίτεροι αιμοδότες του Συλλόγου.
Τέλος απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους χοροδιδασκάλους Κασάπη -Βιτάνη Λεμονιά και Κώστα Τζαμτζή για την πολυετή προσφορά τους στον σύλλογό μας.
Μετά άρχισε το παραδοσιακό γλέντι της βραδιάς που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με τη συνοδεία της λαϊκής & δημοτικής ορχήστρας.
Την όλη επιμέλεια της λειτουργίας της ταβέρνας είχαν τα μέλη του Συλλόγου.
Την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων, Κυριακή 22-08-10, μετά την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία λειτουργία που χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος έγινε η καθιερωμένη Λιτάνευση της Ιερής εικόνας της Παναγίας της Μεγαλομάτας από το Ακροβούνι στη θέση «Δύο Βρύσες» συνοδεία Φιλαρμονικής του Δήμου Ελευθερούπολης, μελών του Συλλόγου και πλήθος πιστών.
Στο μαγευτικό αυτό πλατανεώνα στη συνέχεια χόρεψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου και ένα τμήμα του Συλλόγου Ακροβουνίου.
Έκτακτη συμμετοχή είχαν δύο χορευτικά συγκροτήματα από τη Σερβία και Μολδαβία, που η συμμετοχή τους εξασφαλίσθηκε από την Νομαρχία Καβάλας, των οποίων η παρουσία ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους.
Στις εκδηλώσεις μας και καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών παραβρέθηκαν:
– Ο Δήμαρχος Ελευθερούπολης Γιάννης Φιλόσογλου.
Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ του Ν. Καβάλας Μ.Τιμοσίδης.
Ο Δήμαρχος Πιερέων Βασίλης Ξουλόγης
Ο Δήμαρχος Ελευθερών Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Ο πρόεδρος του Νομαρχιακού συμβουλίου Καβάλας Παύλος Γεωργόπουλος.
Ο Γεν. Γραμματέας της Ν. Καβάλας Κίμωνας Παπαδόπουλος,
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Νομαρχιακού συμβουλίου Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς και οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Μιχάλης Παπαδόπουλος, Κώστας Παπακοσμάς και Γεώργιος Γερομάρκος.
O Αντιδήμαρχος Ελευθ/λης Βασίλης Αντωνάρας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γεώργιος Καλλινικίδης, Γρηγόρης Κουτσουρέλιας, Βασίλης, Κατσιγιάννης, Μπάμπης Αναστασιάδης, Αντωνιάδου Χαρά, Μαίρη Εμμανουηλίδου και ο Παπαδόπουλος Δημήτρης.
Το διοικητικό συμβούλιο του Συλόγου αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει και δημόσια για τη συμβολή στην οργάνωση των εκδηλώσεων αυτών:
Το Δήμο Ελευθερούπολης,
Τον Πολιτιστικό Οργανισμός της Νομαρχίας Καβάλας
Το Γιάννη Πασχαλίδη για την συμμετοχή των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων.
Τους ιδιώτες Χορηγούς,τους Δωροθέτες
Το Μουσικοχορευτικό σύλλογος Ελευθ/λης «ΤΟ ΠΡΑΒΙ»
Τον Πολιτιστικό σύλλογο Παλαιοχωρίου
Τα Μ.Μ.Ε της Καβάλας για την προβολή των εκδηλώσεών μας
Τα μέλη του Συλλόγου Ακροβουνίου για την ακούραστη προσφορά τους και όλους όσους τίμησαν τις εκδηλώσεις μας με την παρουσία τους.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Παπαδόπουλος

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker