Πραγματοποιήθηκε από το ΝΟΚ ο αγώνας “Καλλιράχη 2010”

7 Ιουνίου, 2010

Με τη συμμετοχή 15 σκαφών, που όλα ανήκουν στη δύναμη του ΝΟΚ, πραγματοποιήθηκε ο αγώνας ανοικτής θάλασσας “Καλλιράχη 2010”, με τον οποίο ολοκληρώθηκε το Κύπελλο Άνοιξης 2010 του Ν.Ο. Καβάλας. Ο αγώνας περιλάμβανε δύο ιστιοδρομίες, που πραγματοποιήθηκαν με ιδανικές ιστιοπλοϊκές συνθήκες, αποζημιώνοντας όσους πήραν μέρος. Χαρακτηριστικό ήταν η παρουσία αρκετών πρωτοεμφανιζόμενων σκαφών, κάποια από τα οποία πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση, καθώς και η μεγάλη παρουσία γυναικών στα πληρώματα, που αγωνίστηκαν με πάθος για τη νίκη.

Στην ιστιοδρομία του Σαββάτου, που ήταν διαδρομή όρτσα πρίμα στην περιοχή της Σκάλας Καλλιράχης απόστασης 12 ν.μ., τα σκάφη έπρεπε να καβατζάρουν 3 φορές τις δυο σημαδούρες, που είχαν στηθεί σε απόσταση 2 ν. μ η μία από την άλλη από την Επιτροπή Αγώνα. Η μπουκαδούρα ήρθε λίγο μετά τις 14.00 με ένταση 13-16 κόμβους, συνθήκες που ευνοούσαν τα πιο προπονημένα πληρώματα.
Όσα πληρώματα δεν είχαν δουλέψει τα καβατζαρίσματα των σημαδούρων δεν απέφυγαν τα λάθη, που στοιχίζουν αρκετά δευτερόλεπτα ή ακόμη και ολόκληρα λεπτά στο συνολικό χρόνο της ιστιοδρομίας. Νικητής της ιστιοδρομίας αναδείχθηκε το σκάφος Blue City- ΗΛΙΑΝΑ, με πλήρωμα την αγωνιστική σχολή άνοιξης 2010 του ΝΟΚ και κυβερνήτη τον Στάθη Σοφίτση, με δεύτερο το ΑΙΘΡΙΑ ΙΙΙ με κυβερνήτη τον Κώστα Κεραμιδά και τρίτο το ΚΑΛΥΨΩ με κυβερνήτη τον Χρ. Γκριτζελάκη.
Το βράδυ του Σαββάτου οι ιστιοπλόοι του ΝΟΚ συναντήθηκαν σε ταβέρνα της Θάσου, σε μια βραδιά που δεν έλειψε κανείς κι όπου κερδισμένοι και χαμένοι της ιστιοδρομίας, κατάκοποι από την προσπάθεια, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν τις  εμπειρίες τους από τον αγώνα, συσφίγγοντας τους δεσμούς ανάμεσα στα πληρώματα. Τους ιστιοπλόους συνάντησε ο Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Θάσου, κ. Γιάννης Τσούπρας, απόστρατος αξ/κος Π.Ν., που απεύθυνε σ’ όλους ένα ναυτικό χαιρετισμό. Είναι ο άνθρωπος «κλειδί», όπως τον χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του ΝΟΚ Γιάννης Καραβάς, για την επιτυχία της διοργάνωσης Aegean Regatta, που φέτος θα ξεκινήσει στις 21 Αυγούστου από το νησί της Θάσου και για την οποία ο Δήμος Θάσου μαζί με το ΝΟΚ θα έχουν το μεγαλύτερο βάρος της υποδοχής και φιλοξενίας των περίπου 70 σκαφών, που αναμένεται να δηλώσουν συμμετοχή.
Η ιστιοδρομία της Κυριακής ήταν διαδρομή Παχύς Θάσου- Φιδονήσι- Καβάλα. Τα σκάφη πήραν εκκίνηση με μπαλόνια, αφού επικρατούσε ένα ασθενές ΒΑ αεράκι και συνέχισαν περιμένοντας τη μπουκαδούρα. Όσα σκάφη έμειναν κοντά στη στεριά, έχασαν για λίγα λεπτά τον άνεμο, με αποτέλεσμα να προσπαθήσουν να απομακρυνθούν. Αντίθετα, όσοι επέλεξαν το κέντρο του κόλπου της Καβάλας είχαν άνεμο συνεχώς, πραγματοποιώντας μια σταθερή κούρσα. Νικητής αναδείχθηκε και πάλι το ΗΛΙΑΝΑ, με δεύτερο το ΑΙΘΡΙΑ ΙΙΙ και τρίτο το ΚΑΛΥΨΩ. Αυτή είναι και η τελική κατάταξη για τους τρείς πρώτους νικητές του Κυπέλλου Άνοιξης 2010.
Ο Ν. Ο. Καβάλας  ευχαριστεί την Επιτροπή Αγώνα, που την αποτελούσαν οι Γιάννης Ναγόρνης, Πρόεδρος, και Νίκος Πασχαλίδης, για την άψογη διοργάνωση καθώς και τους φίλους του Ομίλου, Θωμά Καραβά και Χάρη Σωτηρίκα, που διέθεσαν φουσκωτό και ταχύπλοο για τις ανάγκες της διοργάνωσης. Οι απονομές στους νικητές θα γίνουν όπως κάθε χρόνο στην καλοκαιρινή  «Γιορτή της Ιστιοπλοίας» του ΝΟΚ.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker