Πραγματοποιήθηκε το τελευταίο ιστιοπλοϊκό τριήμερο από το ΝΟΚ

17 Σεπτεμβρίου, 2010

Με φθινοπωρινό καιρό πραγματοποιήθηκε το τελευταίο ιστιοπλοϊκό τριήμερο της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς για το 2010 με τα σκάφη του ΝΟΚ. Το απόγευμα της Παρασκευής, την προγραμματισμένη ώρα απόπλου των σκαφών, σε όλο το Β. Αιγαίο αλλά και στον κόλπο της Καβάλας έπνεαν πολύ ισχυροί Β. άνεμοι, με αποτέλεσμα η αναχώρηση των 2 σκαφών να καθυστερήσει κατά δύο περίπου ώρες. Είχε προηγηθεί η ενημέρωση σε περιβαλλοντικά θέματα από τον εκπρόσωπο της Οικολογικής Κίνησης Καβάλας, που αποτελεί φέτος μέρος του προγράμματος.

Γύρω στις 17.00, που τα φαινόμενα υποχώρησαν προσωρινά, τα δύο σκάφη με τα πληρώματα τους και τους έμπειρους κυβερνήτες έλυσαν κάβους με προορισμό τη Θάσο.

Στη διαδρομή τα σκάφη συνάντησαν άνεμο μέχρι 30 -32 κόμβους, μια εμπειρία πρωτόγνωρη για τους νέους ιστιοπλόους, που την αντιμετώπισαν σαν έμπειροι θαλασσινοί.
Ο φθινοπωρινός καιρός διατηρήθηκε σε όλη τη διάρκεια της ημέρας του Σαββάτου, με δυνατό αέρα, ψιλόβροχο και πτώση της θερμοκρασίας, συνθήκες που κράτησαν τα δυο σκάφη με τα πληρώματά τους δεμένα στη μαρίνα του Λιμένα. Έτσι αντί για περιήγηση στις παραλίες του νησιού οι νέοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το καινούριο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θάσου καθώς και άλλους αρχαιολογικούς χώρους κι αξιοθέατα του νησιού.

Το βράδυ η καθιερωμένη έξοδος στα μαγαζιά του νησιού, για να καταλλήξουν αργότερα όλοι μια παρέα, στο σαλόνι του ΑΙΘΡΙΑ ΙΙΙ.

Μόνο την Κυριακή αποζημιώθηκαν όσοι συμμετείχαν, αφού ο καιρός τους επέτρεψε να χαρούν τη θάλασσα και την ιστιοπλοΐα, φτάνοντας μέχρι την έρημη  Βάθη. Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα με τον καλλίτερο τρόπο, τα σκάφη επέστρεψαν στην Καβάλα αργά το απόγευμα της Κυριακής.
Στη φετινή οικονομική κρίση, το πρόγραμμα ‘Ιστιοπλοϊκά Τριήμερα’ της ΓΓΝΓ έδωσε για ακόμη μια χρονιά την ευκαιρία σε εκατοντάδες νέους και νέες από όλη την Ελλάδα να χαρούν, με πολύ μικρό κόστος, ένα ξεχωριστό τριήμερο στη θάλασσα, γνωρίζοντας ταυτόχρονα έναν καινούριο τρόπο διακοπών…

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker