Προγράμματα αγωγής υγείας σε μαθητές από τη Δ.ΑΝ.Ε.Κ.

5 Φεβρουαρίου, 2010

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Παρέμβασης της Δ.ΑΝ.Ε.Κ. σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας ξεκινούν από σήμερα Παρασκευή 05.02.2010 την υλοποίηση προγραμμάτων αγωγής υγείας, για τους μαθητές των Γυμνασίων του Δήμου Καβάλας.
Οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί αφορούν : α) την πρόληψη κατά της παχυσαρκίας, β) την πρόληψη κατά του καπνίσματος και γ) την πρόληψη άλλων σύγχρονων μορφών εξαρτήσεων (ουσιοεξαρτήσεις, αλκοόλ, διαδίκτυο κ.α.). Κύριος στόχος όλων αυτών των δράσεων είναι η πρόληψη και φροντίδα της σωματικής και ψυχικής υγείας των μαθητών α΄ κύκλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Κατά την πρώτη ημέρα εφαρμογής του προγράμματος ο Διευθυντής Κοινωνικής Παρέμβασης της ΔΑΝΕΚ κος Φιλιππίδης Γεώργιος και ο Ειδικός Παθολόγος των Δημοτικών Ιατρείων της ΔΑΝΕΚ Δρ. Μελετιάδης Ζουμπούλης, θα επισκεφθούν το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας και θα πραγματοποιήσουν διάλεξη με θέμα: Πρόληψη της έναρξης του καπνίσματος στην εφηβική ηλικία.
Η διάλεξη έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Καβάλας στις 13:20. Θα ακολουθήσουν και άλλες διαλέξεις στα υπόλοιπα Γυμνάσια του Δήμου Καβάλας.

Ο Πρόεδρος της ΔΑΝΕΚ
Δρ. Χρυσομάλλης Μιχάλης

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker