Προετοιμασίες για την Aegean Regatta 2010 στη Θάσο, αναμένονται 600 ιστιοπλόοι και 80 σκάφη

10 Ιουνίου, 2010

Πύκνωσαν τελευταία οι επαφές και οι προετοιμασίες για τη μεγάλη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση Aegean Regatta 2010, η οποία φέτος γιορτάζει τα 10 της χρόνια και έχει αφετηρία της το νησί της Θάσου. Τις προηγούμενες εβδομάδες βρέθηκε στη Θάσο κλιμάκιο της Οργανωτικής Επιτροπής, αποτελούμενο από τους Λάζαρο Τσαλίκη, πρόεδρο της ΕΑΘ/ΕΙΟ (Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας), Βαγγέλη Φρυδάκη, πρόεδρο του ΛΟΙΑΘ (Λεσβιακός Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης), διοργανωτή ομίλου της φετινής AEGEAN RΕGATTΑ και εκ μέρους του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας από τον πρόεδρο Γιάννη Καραβά και τον έφορο ιστιοπλοΐας Αν. Θάλασσας Αντρέα Πάντα.
Σκοπός των επαφών της οργανωτικής επιτροπής ήταν η καλύτερη δυνατή προετοιμασία ώστε οι αγώνες να κυλήσουν χωρίς προβλήματα. Αυτό που ζητήθηκε από το δήμαρχο Θάσου Λευτέρη Μερέση, ήταν να ληφθεί μέριμνα ώστε να ξεπεραστούν εντοπισμένα προβλήματα και να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες θέσεις ελλιμενισμού για τα περίπου 80 ιστιοπλοϊκά σκάφη της διοργάνωσης στην… ξεχασμένη μαρίνα του Λιμένα. Σημειώνεται ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις παροχές προς τα ελλιμενιζόμενα σκάφη, για αυτό και μέχρι σήμερα η μαρίνα είναι αναξιοποίητη και δεν ζητείται αντίτιμο από τα τουριστικά σκάφη. Από την οργανωτική επιτροπή των αγώνων ζητήθηκε επίσης η διάθεση ενός χώρου γραφείων με την απαραίτητη υποδομή (τηλέφωνο, fax, φωτοαντιγραφικό, σύνδεση με internet)  πλησίον της θέσης ελλιμενισμού των σκαφών, για τις ανάγκες της γραμματείας και του γραφείου Τύπου των Αγώνων. Τελικά αποφασίστηκε να παραχωρηθεί για την εβδομάδα εκείνη χώρος από το κτίριο του Καλογερικού, στο παλιό λιμανάκι. Η οργανωτική επιτροπή ζήτησε ακόμη από το δήμο Θάσου τη διάθεση δυο πλωτών μέσων, κατά προτίμηση φουσκωτών, μήκους 6 μέτρων κατά την άφιξη και αναχώρηση των σκαφών καθώς και τις ανάγκες της επιτροπής Αγώνων.
Στη συνάντηση ήταν παρών ο πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Θάσου Γιάννης Τσούπρας, ο οποίος ου παρενέβη για να βρεθεί κατάλληλος τρόπος ελλιμενισμού των σκαφών καθώς και λύσεις στα γνωστά προβλήματα των δικτύων ύδρευσης και ηλεκτροδότησης της μαρίνας του Λιμένα. Η επιτροπή με το δήμαρχο επισκέφθηκε στη συνέχεια το Καλογερικό, που θα αποτελέσει τον χώρο της Γραμματείας των Αγώνων κι όπου θα διεξαχθεί η συγκέντρωση Κυβερνητών και τη μαρίνα της Θάσου, ώστε να έχουν μια άμεση εικόνα από τις εγκαταστάσεις και τις δυνατότητες ελλιμενισμού των σκαφών, ενώ ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου για τις δυνατότητες του νησιού όσον αφορά την φιλοξενία των συμμετεχόντων.
Σημειώνεται ότι οι Διεθνείς Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες Ανοικτής Θαλάσσης «AEGEAN REGATTA 2010» θα πραγματοποιηθούν από 21 έως 28 Αυγούστου με εναρκτήριο σταθμό το νησί της Θάσου και διαδρομή Καμαριώτισσα Σαμοθράκης – Μύρινα Λήμνου – Μύθημνα Λέσβου. Η ένταξη της Θάσου, για πρώτη φορά, στους συγκεκριμένους αγώνες, αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία του ΝΟΚ αλλά και ένα όνειρο πολλών ετών, αφού μετά από 20 χρόνια διοργανώσεων αγώνων ανοικτής θάλασσας στην περιοχή από το Ν.Ο.Κ., οι ιστιοπλόοι της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε μια διεθνή διοργάνωση.

Πηγή : www.kavalanet.gr

eXTReMe Tracker