ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Πεζόδρομοι και διαβάσεις στο νέο νοσοκομείο

7 Ιουνίου, 2010

Ξεκίνησε η κατασκευή πεζοδρόμων και διαβάσεων δίπλα από την είσοδο του νοσοκομείου, αλλά και μπροστά από το κτίριο του παλιού ΤΕΙ, προκειμένου να γίνει ασφαλής η σύνδεση του νέου νοσοκομείου με τις κατοικημένες περιοχές της πόλης της Καβάλας.
Εδώ και δύο μέρες έχουν ξεκινήσει στο νέο νοσοκομείο τα έργα που θα βελτιώσουν την προσβασιμότητα των πολιτών. Πιο συγκεκριμένα τα συνεργεία έχουν ξεκινήσει τη διαμόρφωση των χώρων, δίπλα από την είσοδο του νοσοκομείου, αλλά και μπροστά από το κτίριο του παλιού ΤΕΙ. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στις 4 Μαΐου είχε πραγματοποιηθεί για το σκοπό αυτό μία ευρεία σύσκεψη, στο νέο νοσοκομείο, στην οποία συμμετείχαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Σάββας Κοσμίδης, ο Μητροπολίτης Φιλίππων κ. Προκόπιος, ο διοικητής της ΔΥΠΕ, ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, ο διοικητής Τροχαίας, εκπρόσωποι του ΚΤΕΛ αστικών, του σωματείου ταξί και της Πολεοδομίας.

Στη σύσκεψη εκείνη αποφασίστηκε να διαμορφωθούν οι κόμβοι δίπλα στην είσοδο του Νοσοκομείου αλλά και στον κεντρικό δρόμο δίπλα στο «Διόνυσο», να δημιουργηθεί διάβαση για να περνούν οι πεζοί ασφαλώς με πρόσβαση στο Νοσοκομείο. Το ΚΤΕΛ υποσχέθηκε ότι ανά 12 λεπτά θα υπάρχει δρομολόγιο αστικού λεωφορείου, ενώ θα λειτουργεί η γραμμή αυτή από τις 5.30 το πρωί μέχρι τις 11.30 το βράδυ προκειμένου να εξυπηρετούνται και οι υπάλληλοι με τις βάρδιες τους οι οποίοι θα έχουν έκπτωση στο εισιτήριο για να προτιμούν να διακινούνται με τη συγκοινωνία. Με την ολοκλήρωση των έργων θα έχει δημιουργηθεί και η πιάτσα των ταξί, ενώ ο Μητροπολίτης διέθεσε ένα χώρο πίσω από τη Μονή του Αγίου Σίλα για τη στάθμευση Ι.Χ. αυτοκινήτων, οι οδηγοί των οποίων θα επισκέπτονται το Νοσοκομείο.

Έτσι λοιπόν με την έναρξη, αλλά και την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων εργασιών (πεζόδρομους, διαβάσεις, στάσεις λεωφορείων και πιάτσα για τα ταξί), οι πολίτες δεν θα διατρέχουν κανέναν κίνδυνο επισκεπτόμενοι το νέο νοσοκομείο, ενώ παράλληλα αυτό, θα δικαιολογήσει τη φήμη και τις προσδοκίες που έχει δημιουργήσει, καθώς θα είναι έτοιμες όλες οι υποδομές εκείνες που θα το καταστούν ως ένα από τα πιο σύγχρονα των τελευταίων ετών.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker