Πρόγραμμα «Νεολαία σε δράση» Δράση 3.2 — «Νεολαία στον κόσμο»: Συνεργασία με άλλες χώρες εκτός των γειτονικών χωρών της Ε.Ε.

9 Απριλίου, 2010

Σκοπός της παρούσας πρόσκλησης υποβολής προτάσεων είναι η στήριξη σχεδίων που προωθούν τη συνεργασία στον τομέα της νεολαίας μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Νεολαία σε δράση» και άλλων χωρών εκτός των γειτονικών τής Ευρωπαϊκής Ένωσης (χώρες που έχουν συνάψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση συμφωνία στον τομέα της νεολαίας). Η παρούσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων αφορά την επιχορήγηση σχεδίων.

Οι προτάσεις υποβάλλονται από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Οι οργανισμοί αυτοί μπορεί να είναι:
– μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ)
– δημόσιες αρχές σε περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο ή
– εθνικά συμβούλια νεολαίας
Το ίδιο ισχύει για τις οργανώσεις εταίρους.

Στα σχέδια πρέπει να συμμετέχουν εταίροι από τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικές χώρες (συμπεριλαμβανομένου του αιτούντος οργανισμού). Αυτές πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον δύο χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, εκ των οποίων τουλάχιστον η μία να είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και δύο χώρες εταίρους.

Τα σχέδια πρέπει να περιλαμβάνουν δραστηριότητες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που σχετίζονται με τον τομέα της νεολαίας και της άτυπης εκπαίδευσης.

Τα σχέδια πρέπει να ξεκινήσουν μεταξύ της 1ης Νοεμβρίου 2010 και της 31ης Δεκεμβρίου 2010. Θα έχουν ελάχιστη διάρκεια 6 μηνών και μέγιστη διάρκεια 12 μηνών.

Οι αιτήσεις πρέπει να αποσταλούν το αργότερο μέχρι τις 17 Μαΐου 2010, στην ακόλουθη διεύθυνση:
Education, Audiovisual and Culture Executive Agency
‘Youth in Action’ programme – EACEA/11/10
BOUR 4/029
Avenue du Bourget 1
1140 Bruxelles/Brussel
BELGIQUE/BELGIË

Αναλυτικές κατευθυντήριες γραμμές για τους αιτούντες, καθώς και τα έντυπα των αιτήσεων, διατίθενται διαδικτυακά στην ακόλουθη διεύθυνση:
http://eacea.ec.europa.eu

Eπισυνάπτεται το Φύλλο C64/16-03-2010 της Επίσημης Εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου δημοσιεύθηκε η εν λόγω προκήρυξη.

Πηγή : http://epixeireite.duth.gr

eXTReMe Tracker