Ρεκόρ συμμετοχών στην Aegean Regatta

6 Αυγούστου, 2010

Ρεκόρ συμμετοχών αναμένεται στην Aegean Regatta 2010, καθώς περίπου τρεις εβδομάδες πριν την εκκίνηση, έχουν δηλώσει συμμετοχή 91 σκάφη από όλες τις άκρες της Ελλάδας, την Κύπρο αλλά και ξένους ομίλους. Η Θάσος τις μέρες πριν το ξεκίνημα του αγώνα θα γεμίσει ιστιοπλόους, οι οποίοι παράλληλα με το αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης, θα πάρουν μέρος στα πολιτιστικά δρώμενα και στις ξεχωριστές τιμητικές εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια του θεσμού.
regatta2-large.jpg
Παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει φέτος η Ελλάδα, η αγάπη των ιστιοπλόων για τον αγώνα θα φέρει στη Θάσο και στη γραμμή εκκίνησης την πλειοψηφία των κορυφαίων πληρωμάτων της χώρας. Κάποιοι από αυτούς συμμετείχαν στις διοργανώσεις των προηγούμενων 9 ετών, κάποιοι πήραν τις πρώτες θέσεις κι έχουν δηλώσει και πάλι συμμετοχή στον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα, που θα γίνει από τις 21 έως τις 28 Αυγούστου στο Ανατολικό Αιγαίο, με σημείο εκκίνησης τη Θάσο, ενδιάμεσους σταθμούς τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο και τερματισμό στο Μόλυβο της Μυτιλήνης.

Να σημειωθεί το γεγονός ότι ο πανηγυρικός χαρακτήρας που θα έχει φέτος η «Ρεγκάτα του Αιγαίου» λόγω της συμπλήρωσης των 10 χρόνων, αποτέλεσε ένα ακόμη δέλεαρ για τους κορυφαίους ιστιοπλόους, που θα βρεθούν στο σημείο της εκκίνησης. Ο Κώστας Μάνθος με το Erytos 2 Cosmote, o Θοδωρής Τσουλφάς με το Alpha Bank, o Θανάσης Μπαξεβάνης με το Baximus, ο Αδάμ Τσιολακάκης με το Red Rose, o Βαγγέλης Καραγεωργίου με το Αnemos 3Α και πολλοί άλλοι θα νιώσουν τις συγκινήσεις που μόνο το Αιγαίο Πέλαγος μπορεί να προσφέρει.

Κοντά σ’ αυτούς και 14 σκάφη και πληρώματα από το Ν. Ο. Καβάλας, σχεδόν το σύνολο του ιστιοπλοϊκού στόλου του Ομίλου, που είναι και ο Όμιλος με τις περισσότερες μέχρι σήμερα συμμετοχές!
Αυτή η αγάπη των ιστιοπλόων για τον αγώνα, δίνει δύναμη στους διοργανωτές της «Ρεγκάτας του Αιγαίου» αλλά και αισιοδοξία, ώστε να συνεχίσουν με τον ίδιο ενθουσιασμό και τη δεύτερη δεκαετία, προκειμένου όλοι οι ιστιοπλόοι να απολαμβάνουν τη μοναδική ομορφιά της θάλασσας του Αιγαίου και των νησιών της, αλλά και να έρχονται σε επαφή με τους κατοίκους του Αρχιπελάγους, που διατηρούν αναμμένη και στα πιο μικρά νησιά, τη φλόγα του Ελληνισμού.
Η Aegean Regatta διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, την Επιτροπή  Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και τους ομίλους:  Ν.Ο. Χίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ν.Ο. Σάμου, Α.Ο. Αιγαίου, με συντονιστή Όμιλο για το 2010 τον Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης.
Τον πανηγυρικό χαρακτήρα τονίζει και η παρουσία στην τελετή έναρξης του Υφυπουργού κ. Ν. Σηφουνάκη, καθώς και του φιλέλληνα π. Υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας κ. Ζακ Λάνγκ. Η τελετή έναρξης, που θα γίνει στο αρχαίο Θέατρο της Θάσου, περιλαμβάνει τους επίσημους χαιρετισμούς των διοργανωτών στους συμμετέχοντες και τους κατοίκους της Θάσου μαζί με την ανταλλαγή αναμνηστικών, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τον Αργύρη Μπακιρτζή και τους Χειμερινούς Κολυμβητές.
Τέλος να αναφερθεί ότι η τελετή έναρξης είναι προσφορά στη διοργάνωση του Δήμου Θάσου, ο Δήμαρχος του οποίου Λευτέρης Μερέσης αγκάλιασε από την πρώτη ώρα την ιδέα της φιλοξενίας της Ρεγκάτας στο νησί, διαβλέποντας στα μακροπρόθεσμα οφέλη που θα φέρει η προβολή του νησιού αλλά και στην ενίσχυση του τουρισμού φέτος, λόγω του σημαντικού αριθμού αυτών που συμμετέχουν στην Aegean Regatta. Σημαντική είναι η συμβολή στα οργανωτικά θέματα των ανθρώπων του ΝΟΚ, που είχαν την πρωτοβουλία και την επιμονή να περιληφθεί στην διοργάνωση η Θάσος .

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker