Σε εξέλιξη το 19ο Τουρνουά Σκάκι

3 Αυγούστου, 2010

Άρχισε το πρωί του Σαββάτου, με τον πρώτο γύρο, το 19ο Open Τουρνουά Σκάκι, το οποίο διοργανώνεται στην Καβάλα μέχρι το Σάββατο 7 Αυγούστου.
Το Σάββατο ήταν η μοναδική ημέρα του Τουρνουά που έγιναν δύο γύροι αγώνων. Από την Κυριακή γίνεται ένας γύρος αγώνων ανά ημέρα κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες.
Οι συμμετοχές στο Τουρνουά έφτασαν τις 260, κατά 110 λιγότερες σε σχέση με πέρσι. Αυτοί που φέτος απουσιάζουν δημιουργώντας αυτή την μείωση των σκακιστών είναι οι Έλληνες σκακιστές μεσαίου και χαμηλού επιπέδου, οι οποίοι όπως φαίνεται επηρεάστηκαν από την οικονομική κρίση.
Λόγω της απεργίας των φορτηγών δημόσιας χρήσης και της έλλειψης καυσίμων υπήρξαν αρκετές αργοπορημένες αφίξεις σκακιστών που παρόλα αυτά πρόλαβαν και συμμετείχαν στο Τουρνουά κανονικά από τον πρώτο γύρο.
Επειδή η διαδικασία διαρκεί περισσότερο από μία εβδομάδα είναι νωρίς για να ξεχωρίσει κάποιος, κάτι που αναμένεται να γίνει από αύριο και περισσότερο την Τετάρτη και την Πέμπτη. Στους πρώτους γύρους σημειώθηκαν κάποιες από τις λεγόμενες μικροεκπλήξεις. Οι καλύτεροι σκακιστές αγωνίζονται κάθε μέρα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της αίθουσας του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Εκεί φιλοξενούνται κάθε μέρα 44 σκακιστές. Οι υπόλοιποι φιλοξενούνται σε αγώνες Σκάκι που πραγματοποιούνται στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου της Νομαρχίας Καβάλας.
Ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την οργανωτική επιτυχία του Τουρνουά και μέχρι αυτή την στιγμή τα καταφέρνει άριστα. Οι καλύτερες παρτίδες μεταδίδονται ζωντανά από το ιντερνέτ ενώ ταυτόχρονα, ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας υλοποιεί από την Κυριακή πρόγραμμα φιλοξενίας και ξενάγησης. Σε αυτό συμμετέχει η ”Δημωφέλεια” που διαθέτει στους σκακιστές που θέλουν να γνωρίσουν την πόλη ξεναγό, όπως επίσης και η Αρχαιολογική Υπηρεσία του Νομού Καβάλας.
Εντός των ημερών προβλέπονται πολλές ξεναγήσεις των σκακιστών στην πόλη κατά τις πρωινές ώρες, όταν το Τουρνουά δεν έχει αγώνες, όπως επίσης και επίσκεψη-ξενάγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων. Είναι επίσης πιθανό σκακιστές να παρακολουθήσουν μέσα από συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας κάποιες από τις παραστάσεις ή τα πολιτιστικά γεγονότα του Φεστιβάλ που θα γίνουν στην Καβάλα και στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων την εβδομάδα που διανύουμε.
Σε γενικές γραμμές, το 19ο Open Τουρνουά Σκακιού της Καβάλας εξελίσσεται φυσιολογικά, ενώ το επίπεδο είναι υψηλό αφού οι grand maitre που κάθε χρόνο τιμούν με την παρουσία τους το Τουρνουά είναι και φέτος εδώ.
Η τελετή λήξης με την τελετή των απονομών αναμένεται να γίνει μετά την ολοκλήρωση και του τελευταίου γύρου, νωρίς το απόγευμα του ερχόμενου Σαββάτου 7 Αυγούστου, ενώ η τελετή έναρξης-σύντομη αλλά περιεκτική-έγινε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

Πηγή: www.proininews.gr

eXTReMe Tracker