Στην τελική ευθεία για την «Ι’ Μαθητιάδα» στην Πρώτη Σερρών

9 Μαρτίου, 2012

Μετά την περυσινή απουσία η Μαθητιάδα επιστρέφει φέτος στο προσκήνιο για την πραγματοποίηση της 10ης διοργάνωσης. Θα διεξαχθεί στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Αμφίπολης και δη στην Πρώτη Σερρών, στο διάστημα 11 έως 15 Μάιου 2012, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων σε συνεργασία και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Σήμερα (9/3), σύμφωνα με την Οργανωτική Επιτροπή, λήγει η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής και μένει να δούμε ποιο Γυμνάσιο θα εκπροσωπήσει τη Καβάλα.
Ο νομός μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε, στις τελευταίες πέντε διοργανώσεις ήταν μεταξύ των πρωταγωνιστών και μάλιστα στην «Θ’ Μαθητιάδα» (το 2010) το Γυμνάσιο Ελευθερούπολης ήταν 2ο σε μετάλλια (9 χρυσά, 5 ασημένια και 1 χάλκινο) με 1η την Κύπρο (10 χρυσά, 4 ασημένια και 1 χάλκινο). Το σχολείο της Ελευθερούπολης συμμετείχε επίσης στην «Ε’ Μαθητιάδα» και στην «Ζ’ Μαθητιάδα». Στην «Στ’ Μαθητιάδα» βρέθηκαν μαθητές-τριες του Πειραματικού Γυμνασίου Καβάλας και στην «Η’ Μαθητιάδα» το σχολείο του Ζυγού.

Λεπτομέρειες που αφορούν στην Μαθητιάδα

Φτάσαμε αισίως στην «Ι’ Μαθητιάδα», μια εκδήλωση που αποτελεί προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και περιλαμβάνει την διεξαγωγή 35 Ολυμπιακών αθλημάτων, με συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου από ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς και από σχολεία της ομογένειας.
Θα μπορέσουν να συμμετάσχουν σε πολιτιστικές, περιβαλλοντικές, επιστημονικές και άλλες παράλληλες δραστηριότητες. Θα έχουν την δυνατότητα να στήσουν τη δική τους «Γωνιά» για να προβάλουν και να διαφημίσουν, ως καλοί πρεσβευτές, το Σχολείο, το Δήμο, το Νομό ή τη Χώρα τους. Θα μπορέσουν να σπείρουν τη δική τους ελιά στο Πάρκο Ελιάς ή να φροντίσουν αυτήν που έσπειραν οι παλιότεροι.
Η Πανελλήνια Μαθητιάδα, στηριζόμενη στα ιδεώδη του Ελληνισμού και του Ολυμπισμού, προσπαθεί από τη μία πλευρά να αξιοποιήσει την διάθεση για προσφορά των εθελοντών και από την άλλη πλευρά να «επενδύσει» τις συνεισφορές των χορηγών με στόχο να δώσει αναπτυξιακή ώθηση στις προσωπικότητες των μαθητών και να διαμορφώσει την ψυχοσύνθεσή τους ώστε να αποτελέσουν, αυτοί, τους πυλώνες της αυριανής κοινωνίας μας, τους αυριανούς πολίτες. Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων η Μαθητιάδα θα διοργανώνεται πλέον κάθε δύο χρόνια.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα/fax 23240-61604, 2324350204 και 23240-61055, καθώς και στην ιστοσελίδα www.mathitiada.gr

Ντίνα Τσολακίδου

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker