Στο πλαίσιο της ετήσιας θεματικής ενότητας με τίτλο «Θράκη: παρελθόν – παρόν» Με επιτυχία παρουσιάστηκε το βιβλίο Βυζαντινά Υστερόγραφα» του συγγραφέα Δημήτρη Αποστολίδη στην Ελευθερούπολη

22 Ιουνίου, 2010

Στο πλαίσιο της ετήσιας θεματικής ενότητας με τίτλο «Θράκη: παρελθόν – παρόν» του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης, εντάχθηκε και ολοκληρώθηκε με επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου «Βυζαντινά Υστερόγραφα» του συγγραφέα Δημήτρη Αποστολίδη την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010 στο Αμφιθέατρο Δημοκρατίας του Δημαρχείου Ελευθερούπολης. Για τον συγγραφέα και το βιβλίο μίλησε ο δικηγόρος Καβάλας Θεόδωρος Λυμπεράκης.
Το Βυζάντιο των αντιθέσεων, των θρύλων και της αλήθειας, της δόξας και της φθοράς, των αυλικών δολοπλοκιών και της πνευματικής αναζήτησης των Αγίων και των Βαρβάρων, των Παλατιανών και των βιοπαλαιστών, των Μεγιστάνων και των ρακένδυτων, της Αρετής και της δολιότητας, της θέλξης και της αποστροφής…Αυτά είναι τα κυρίαρχα δομικά στοιχεία που συνθέτουν τις είκοσι ιστορίες του καινούργιου βιβλίου του Δημήτρη Αποστολίδη.
Ο Δημήτρης Αποστολίδης γεννήθηκε και ζει στην Καβάλα. Είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και αριστούχος της Νομικής Σχολής του ιδίου πανεπιστημίου. Έχει αποφοιτήσει από το Ιταλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και τη Σχολή Βαλκανικών γλωσσών του Ι.Μ.Χ.Α.
Τα «Βυζαντινά Υστερόγραφα» όπως και η μονογραφία του «Μέγας Κωνσταντίνος» αποτελούν καρπό της μακροχρόνιας ενασχόλησης και του πολύπλευρου ενδιαφέροντός του για τη μεσαιωνική ιστορία του ελληνικού πολιτισμού.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker