Συμφώνησαν συνεργασία με την Σαμψούντα

11 Δεκεμβρίου, 2012

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Άγγελος Τσατσούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρχέλαος Γρανάς, οι δήμαρχοι Βασίλης Ξουλόγης, Σάββας Μιχαηλίδης, Κώστας Χατζηεμμανουήλ και οι αντιδήμαρχοι Θοδώρα Βαβαλέσκου, Χριστόδουλος Μιχαλάκης, βρέθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στην Σαμψούντα. Συζήτησαν με τους φορείς της περιοχής. Σχεδόν συμφώνησαν μία στενότερη συνεργασία ανάμεσα στην Καβάλα και τη Σαμψούντα, περιοχές που είναι συνδεδεμένες ιστορικά, από την εποχή της ανταλλαγής των πληθυσμών.

Για το ταξίδι αυτό ο αντιπεριφερειάρχης Αρχ. Γρανάς είπε τα εξής:

«Το ταξίδι αυτό ήταν μία ανταπόδοση της επίσκεψης που είχε γίνει από το δήμαρχο της Σαμψούντας και τη συνοδεία του στην Καβάλα. Μας φιλοξένησαν. Επισκεφθήκαμε και τον περιφερειάρχη τους, το δήμαρχο και το επιμελητήριο και είχε και μία εκδήλωση από έναν σύλλογο που έχουνε δημιουργήσει εκεί οι πολίτες που έφυγαν από την Χρυσούπολη, όπου είχαν μία ημερίδα, την οποία και χαιρετίσαμε».

ΕΡ: Μπορεί να γίνει τουριστική συνεργασία;

ΑΠ: «Το ζητούμενο είναι όχι μόνο η τουριστική συνεργασία, αλλά και διάφορες άλλες συνεργασίες εμπορικές. Το Επιμελητήριο παρουσίασε τις δικές του προοπτικές και δυνατότητες που έχει για να δημιουργήσει αυτές τις επαφές και να τις αναπτύξει. Φαίνεται ότι το επιμελητήριό μας έχει παρουσία εκεί στη Σαμψούντα. Πιστεύουμε σε μεγαλύτερη ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων.

Επίσης είχαμε και μία συνάντηση με έναν υπουργό προηγούμενης κυβέρνησης του τουρισμού στην Κωνσταντινούπολη, που μας εξέθεσε τις δικές τους απόψεις για τη δημιουργία προσβάσεων στο τουριστικό προϊόν της Πόλης, της Κωνσταντινούπολης. Κατατέθηκαν κάποιες ιδέες. Εμείς μέσα στην εβδομάδα θα συναντηθούμε και με τον κ. Παπακοσμά,με το Επιμελητήριο, με τους δημάρχους του νομού μας, να κάνουμε μία κουβέντα για να δούμε πως θα μπορέσουμε αυτό το ζήτημα να το οργανώσουμε και να το προωθήσουμε».

Πηγή: www.proininews.gr

eXTReMe Tracker