ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΔΕΚΕΚ Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός αποτελεί βασική προϋπόθεση για την επιτυχία των νέων

27 Απριλίου, 2010

Η ώρα της αλήθειας για τους υποψήφιους των πανελλήνιων εξετάσεων πλησιάζει. Γι’ αυτό το λόγο ο Σύνδεσμος Εκπαιδευτών Φροντιστών νομού Καβάλας στο πλαίσιο των δράσεων του και σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας (ΔΕΚΕΚ) σχεδίασαν από κοινού και υλοποίησαν το Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Άριστον Τεστ-της εταιρείας Computer Academy), δωρεάν για όλους τους μαθητές των λυκείων της πόλης, καθώς και των εγγεγραμμένων μαθητών σε φροντιστήρια της περιφέρειας του νομού.
Ως συνέχεια της παραπάνω δράσης πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο το διήμερο Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο χώρο του κινηματοθεάτρου Όσκαρ. Οι μαθητές των λυκείων και των γυμνασίων του νομού Καβάλας καθώς και οι οικογένειες τους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο εκδηλώσεις με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Η συγκεκριμένη δράση με τίτλο «Επαγγελματικός Προσανατολισμός» διενεργήθηκε σε μορφή εισήγησης, η οποία είναι σχεδιασμένη, ώστε να είναι απόλυτα διαδραστική και παρακινεί το κοινό να συμμετέχει. Η διάρκεια των δύο εκδηλώσεων ήταν περίπου τρεις ώρες, το Σάββατο 24 Απριλίου από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ και την Κυριακή 25 Απριλίου από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Κατά τη διάρκεια των τρίωρων εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν σύντομες εισηγήσεις και χαιρετισμοί από το δήμαρχο Καβάλας και εκπρόσωπο του ΔΕΚΕΚ, Κωστή Σιμιτσή, από τον πρόεδρο του τοπικού Συνδέσμου Εκπαιδευτών Φροντιστών Καβάλας και από τον εκπρόσωπο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Καβάλας. Το δεύτερο μέρος των εκδηλώσεων περιελάμβανε ενημέρωση από τη διευθύνοντα σύμβολο της εταιρείας Computer Academy, Εύα Φουντουλάκη και από τον υπεύθυνο προγράμματος συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού της εταιρείας και αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας, Απόστολο Κουτρουμπέση.

Τέλος έγινε η επίδοση των εκθέσεων των τεστ στους δικαιούχους μαθητές που το ολοκλήρωσαν, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, από τη γραμματεία της εκδήλωσης. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής στο χαιρετισμό που απηύθυνε σημείωσε τις αξιοπρόσεκτες επιδόσεις των καβαλιωτών μαθητών.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker