Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Καβάλας: Ενημέρωση κρεοπωλών από τον ΕΛΟΓΑΚ

24 Ιουνίου, 2010

Με στόχο την ενημέρωση των κρεοπωλών για τις νέες τροποποιήσεις που αφορούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων του κλάδου, το Σωματείο Κρεοπωλών του νομού Καβάλας, με πρωτοβουλία του διοργάνωσε σχετική ενημερωτική εκδήλωση.
Κατά την εκδήλωση, τους νέους κανονισμούς παρουσίασε διεξοδικά ειδικός του ΕΛΟΓΑΚ (Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος) ενώ ο ίδιος κλήθηκε στο τέλος της ενημέρωσης να απαντήσει και σε καίριες ερωτήσεις των επαγγελματιών.
Όπως τόνισε και ο πρόεδρος του σωματείου, Βασίλης Κεχαγιάς, «Έπρεπε να γίνει μία σαφής ενημέρωση για τις τροποποιήσεις που έχουν γίνει σε σχέση με τη λειτουργία των κρεοπωλείων δεδομένου ότι μέχρι σήμερα έγιναν πολλές τροποποιήσεις. Πόσο μάλλον τη στιγμή που οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν ξεκινήσει το έργο τους κι εμείς ακόμη δεν έχουμε όλοι σαφή εικόνα για τους κανονισμούς που πρέπει να εφαρμόζουμε ώστε να μην αντιμετωπίσουμε κανένα πρόβλημα.
Για παράδειγμα οι ζυγιστικές μηχανές είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα. Πλέον, όλοι οι κρεοπώλες ανεξάρτητα με την περιοχή που δραστηριοποιούνται θα πρέπει να έχουν εφοδιαστεί με καινούργιες ζυγιστικές μηχανές, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι πριν λίγο καιρό για τους επαγγελματίες των χωριών μέχρι 2.000 κατοίκων. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ο διαχωρισμός και η γνωστοποίηση προς τον πελάτη της ηλικίας του ζώου που αγοράζει ειδικά σε ότι αφορά το μοσχάρι. Όλα αυτά είναι σημαντικά να αποσαφηνιστούν για όσους ασχολούνται με το αντικείμενο», τόνισε.
Σε γενικές γραμμές πάντως, η δυσαρέσκεια που εξέφραζαν πριν λίγο καιρό οι κρεοπώλες δεν διαπιστώνεται πια, καθώς έχουν πειστεί ότι ορισμένα πράγματα που καταβάλλεται προσπάθεια να εφαρμοστούν στην Ελλάδα, αποτελούν αυτονόητη πρακτική στην Ευρώπη, εδώ και 15 χρόνια. Τουλάχιστον σε ότι αφορά στην επίσημη στάση του σωματείου του κλάδου στην περιοχή, παρά τους αυστηρούς κανονισμούς είναι σημαντικοί για να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των καταναλωτών απέναντι στα προϊόντα κρέατος.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker