Σύγχρονος και λειτουργικός ο καινούργιος παιδικός σταθμός στην οδό Εκάβης

8 Φεβρουαρίου, 2016

Με παιδικές φωνές και χαμόγελα γέμισε, πάλι, ο βρεφονηπιακός σταθμός του Δήμου Καβάλας στην οδό Εκάβης, απέναντι από το παραδοσιακό ναυπηγείο (Καρνάγιο). Αφού ξεπεράστηκαν τα προβλήματα στην κατασκευή του, ο καινούργιος παιδικός σταθμός άρχισε να λειτουργεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, φιλοξενώντας παιδιά από τη γύρω περιοχή κυρίως. Το πρωί της Παρασκευής 5 Φεβρουαρίου 2016 επισημοποιήθηκε η έναρξη λειτουργίας, με την τέλεση των εγκαινίων από τον μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου, κ. Προκόπιο, τη δήμαρχο, Δήμητρα Τσανάκα, παρουσία μελών της διοίκησης του Δήμου Καβάλας, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην δημάρχου, Κωστή Σιμιτσή, του προσωπικού, παιδιών και κάποιων γονέων.

Μετά τον αγιασμό, ο μητροπολίτης Φ.Ν.Θ. εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κατασκευή του σύγχρονου παιδικού σταθμού, στη θέση του παλιού και προβληματικού του κράτους, συνεχάρη τη δημοτική αρχή για το έργο και ευχήθηκε να αξιοποιηθεί προς όφελος των παιδιών και των δημοτών. «Ήταν η μοίρα και η τύχη, φαίνεται, να εγκαινιάσω εγώ αυτό τον παιδικό σταθμό», είπε η Δ. Τσανάκα, η οποία αναφέρθηκε στο περιπετειώδες ιστορικό της κατασκευής του, που άρχισε επί δημαρχίας Στάθη Εριφυλλίδη και συνεχίστηκε επί θητείας στη διοίκηση του Κωστή Σιμιτσή. «Στηρίξαμε από την αρχή το έργο αυτό και χαίρομαι που ο κύριος Σιμιτσής δεν το απένταξε όταν ήταν δήμαρχος», πρόσθεσε.

Ο Κ. Σιμιτσής δήλωσε χαρούμενος για τη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού και σημείωσε, ότι πολύ σημαντική συμβολή στην προσπάθεια που γίνεται στον τομέα της προσχολικής αγωγής, έχει το προσωπικό των παιδικών σταθμών. Μετά το κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων, έγινε ξενάγηση στους πραγματικά καλαίσθητους χώρους του κτιρίου.

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker