Σύλλογος εθελοντών κατά του καρκίνου: Πάλεψαν με τον καρκίνο, το ξεπέρασαν και μίλησαν γι’ αυτό

13 Νοεμβρίου, 2012

Στη χθεσινή συνάντηση προβλήθηκαν οι βιωματικές εμπειρίες ανθρώπων που πάλεψαν με τον καρκίνο και κατέφεραν να τον ξεπεράσουν.

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο ξενοδοχείο Γαλαξίας προγραμματισμένη συνάντηση των μελών του συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου νομού Καβάλας. Η συνάντηση είχε θέμα την ενημέρωση των μελών από το διοικητικό συμβούλιο, αλλά και την παρουσίαση βιωματικών εμπειριών κάποιων μελών του συλλόγου. Βιώματα που έζησαν συμπολίτες μας στην προσπάθεια τους να ξεπεράσουν τον καρκίνο και που σίγουρα είναι χρήσιμα για όλα τα υπόλοιπα μέλη και όχι μόνον.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Ζουμπούλης Μελετιάδης, οι μαρτυρίες αυτές των ανθρώπων που βίωσαν τον καρκίνο μπορούν να δώσουν μηνύματα ζωής σε όλους μας. Ακόμη έγινε ενημέρωση των μελών για δικαιώματα και παροχές από την ειδική σύμβουλο του συλλόγου Κούλα Σαρρίδου. Σύμφωνα με την κ. Σαρρίδου, με τη συμμετοχή σε διάφορα συνέδρια μπορεί να γνωρίζει άμεσα για όλα όσα δικαιούνται οι καρκινοπαθείς από τον ΕΟΠΥΥ ή την πρόνοια. Ακόμη η γενική γραμματέας Ειρήνη Μαρδύρη ζήτησε από τα μέλη του συλλόγου να βοηθήσουν ώστε να προωθηθούν κάποια χειροτεχνήματα αλλά και τα ημερολόγια για να βοηθηθεί οικονομικά ο σύλλογος.

Αμέσως μετά ξεκίνησαν οι προσωπικές εξομολογήσεις μελών του συλλόγου που κινηματογραφήθηκαν και αποτελούν πλέον υλικό του συλλόγου, με τους συμμετέχοντες που γέμισαν την αίθουσα να παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον. Το ξεκίνημα έγινε με την εξομολόγηση του Άγγελου Θεοδοσίου που ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου, ενώ διετέλεσε και πρόεδρός του. Ο κ. Θεοδοσίου αναφέρθηκε στον αγώνα που έδωσε από το 1989 και συνεχίζει να δίνει ενάντια στον καρκίνο, πότε με πόνο και φόβο και πότε με χιούμορ και αισιοδοξία. Ένα παράδειγμα που δείχνει πως αν διαγνωστεί έγκαιρα ο καρκίνος μπορεί να ξεπεραστεί. Ακολούθησαν και άλλες εξομολογήσεις.

Η τελευταία προγραμματισμένη εκδήλωση του συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου Καβάλας θα είναι η Χριστουγεννιάτικη γιορτή τους και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Πηγή: www.e-kavala.eu

eXTReMe Tracker