Τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων είναι η πρώτη αναγνωρισμένη ιαματική πηγή

27 Νοεμβρίου, 2012

Ως έναν από τους σημαντικότερους αναπτυξιακούς πόρους του δήμου Καβάλας, χαρακτηρίζει τον ιαματικό πηλό και το νερό των Λασπόλουτρων Κρηνίδων ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια», Στέλιος Σχοινάκης.

Όπως τονίζει, οι παρεμβάσεις που έγιναν στις εγκαταστάσεις, αλλά και όσες σχεδιάζονται για την επόμενη χρονιά, ανεβάζουν τον πήχη για την αξιοποίηση της ιαματικής πηγής σε υψηλά επίπεδα. «Είμαστε η μόνη αναγνωρισμένη πηγή σύμφωνα με τις νέες διατάξεις, επειδή προλάβαμε κάποιες προθεσμίες που είχε θέσει το Υπουργείο, οπότε είμαστε οι μόνοι που πρώτοι έχουμε την δυνατότητα χρησιμοποίησης και αδειοδότησης ιαματικού πηλού και νερού. Μετά την μελέτη πιστοποιήθηκε η πρώτη θέση με τις ενέργειες που έγιναν από τους υπηρεσιακούς παράγοντες όσο κι από την διοίκηση. Βέβαια, έπονται και οι υπόλοιποι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σχοινάκης.

Αξιοποιήθηκε το μουσουλμανικό χαμάμ

Την επόμενη χρονιά η δημοτική επιχείρηση θα λειτουργήσει με ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα, μετά την ανάδειξη και αξιοποίηση του μουσουλμανικού χαμάμ. «Το χαμάμ το οποίο ήταν μουσουλμανικό και είχε χαθεί σε βάθος χρόνου από παρεμβάσεις που έγιναν στην περιοχή, κατορθώσαμε να το αναδείξουμε, να το αξιοποιήσουμε και να το θέσουμε σε λειτουργία, με στόχο την επόμενη χρονιά να έχουμε τη δυνατότητα, εκτός από την χρήση του ιαματικού πηλού, να έχουμε σε λειτουργία και ένα ιαματικό παραδοσιακό χαμάμ. Έχουν γίνει τρομερές παρεμβάσεις στην αισθητική της περιοχής», υπογραμμίζει ο κ. Σχοινάκης.

Και για αισθητική χρήση

«Οι επισκέπτες έχουν μείνει πολύ ικανοποιημένοι, δυστυχώς, όμως, δεν είχαμε αύξηση επισκεψιμότητας, σε σχέση με την οικονομική κρίση και τις προσπάθειες που κάναμε, είμαστε στα ίδια ακριβώς επίπεδα. Η μείωση των παροχών από τα ασφαλιστικά ταμεία, είναι τα μεγάλο πρόβλημα, διότι άγγιξε το 85% των επισκεπτών μας. Την περασμένη χρονιά κρατήσαμε ηλικιακό αρχείο και μεταξύ των 20-35 παρουσιάστηκε μια αύξηση της τάξης του 30% σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Εκτός από θεραπευτικούς σκοπούς έχει να κάνει και με αισθητικούς. Ο αισθητικός χαρακτήρας είναι ο στόχος για την επόμενη χρονιά. Το εισιτήριο θα παραμείνει το ίδιο, γιατί θεωρούμε ότι ο πηλός είναι δημόσιο αγαθό. Όσα έσοδα αφήνουν τα Λασπόλουτρα, επανεπενδύονται στις ίδιες τις εγκαταστάσεις. Αθλητικές ομάδες, αστέρες και άλλοι φορείς ανήκουν στους άμεσους στόχους μας για την ανάδειξη των Λασπόλουτρων».

http: www.e-kavala.eu

eXTReMe Tracker