ΤΕΙ Καβάλας Το 2ο Διεθνές Συνέδριο που διοργανώνει το Κέντρο Ξένων Γλωσσών είναι γεγονός

19 Μαΐου, 2010

Πριν από έξι περίπου μήνες το ΤΕΙ Καβάλας είχε παρουσιάσει και αποδώσει τις πρώτες βεβαιώσεις για τους σπουδαστές που εξετάστηκαν σε ένα καινοτόμο σύστημα, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά και αφορούσε τη γνώση της Αγγλικής Γλώσσας, για επαγγελματικούς σκοπούς. Ουσιαστικά επρόκειτο για μία πρωτοβουλία του Κέντρου Ξένων Γλωσσών και της Διευθύντριας, κ. Πανουργιά.

Η επιτυχία εκείνης της προσπάθειας αποτέλεσε την αφορμή για την πραγματοποίηση ενός Διεθνούς Συνεδρίου, που θα αφορά τα θέματα της Αγγλικής Γλώσσας, σε επαγγελματικό επίπεδο. Το θέμα του συνεδρίου είναι: «Η διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας για Ακαδημαϊκούς σκοπούς – Καινοτόμες προτάσεις και εφαρμογές. Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν την Παρασκευή το πρωί και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, με τη συμμετοχή συνέδρων από πάρα πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και διακεκριμένων επιστημόνων από της Η.Π.Α., με τους οποίους η διοίκηση του ΤΕΙ θα συζητήσει τον τρόπο με τον οποίο παρέχεται στους σπουδαστές το συγκεκριμένο πιστοποιητικό γνώσης της Αγγλικής Γλώσσας. «Στόχος μας είναι αυτό το πιστοποιητικό να το εξελίξουμε και να το κάνουμε ακόμα πιο γνωστό και αναγνωρίσιμο», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας, Θανάσης Μητρόπουλος.

Εκείνη που έχει τη γενική ευθύνη του συνεδρίου, είναι η Διευθύντρια του Κέντρου Ξένων Γλωσσών του ΤΕΙ Καβάλας, κ. Πανουργιά, η οποία τόνισε ότι είναι το δεύτερο συνέδριο που οργανώνει το Κ.Ξ.ΓΛ., στο οποίο πρόκειται να προσέλθουν 150-200 άτομα, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα θα μιλήσουν 48 επιστήμονες. «Σκοπός του συνεδρίου είναι η ανταλλαγή τάσεων και εμπειριών στη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας, με αποτέλεσμα την ποιοτική και αποτελεσματική αναβάθμιση της διδασκαλίας, ενώ παράλληλα θα εξεταστεί η δυνατότητα ακαδημαϊκής συνεργασίας με ιδρύματα όχι μόνο της πατρίδας μας, αλλά και του εξωτερικού», δήλωσε η κ. Πανουργιά. Ο βασικός στόχος των υπευθύνων, που συνδέεται κατά κάποιο τρόπο με το συνέδριο είναι η δημιουργία μίας εξέτασης που θα πιστοποιεί τις δυνατότητες που έχει ο σπουδαστής του ΤΕΙ Καβάλας, στην Αγγλική γλώσσα, στο αντίστοιχο τμηματικό πεδίο των σπουδών του. Σύμφωνα με την κ. Πανουργιά το επίπεδο των εξετάσεων βρίσκεται είναι πολύ υψηλό. Είναι χαρακτηριστικό ότι το περασμένο Σάββατο, 15 Μαΐου, επαναλήφθηκαν αυτού του είδους οι εξετάσεις με μεγάλη επιτυχία. Απώτερος στόχος είναι το συγκεκριμένο τεστ, μέσα από τη συνεργασία με τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας, να αποτελέσει έναν θεσμό για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. «Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, γιατί την πατρότητα του συγκεκριμένου τεστ θα την έχει το ΤΕΙ Καβάλας.

Άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι στο κάλεσμα του ΤΕΙ Καβάλας και του Κέντρου Ξένων Γλωσσών ανταποκρίθηκαν όχι μόνο τα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας, αλλά και του εξωτερικού. «Αυτή η εξέλιξη μας γεμίζει με χαρά, αλλά μας προσθέτει με επιπλέον ευθύνες», τόνισε η Διευθύντρια του Κ.Ξ.ΓΛ., προσθέτοντας ότι το συνέδριο εκτός από τον ακαδημαϊκό του χαρακτήρα, θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή και στον πολιτιστικό τομέα. Συγκεκριμένα η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου έχει προγραμματίσει μία σειρά από δραστηριότητες. Το βράδυ του Σαββάτου, οι προσκεκλημένοι του συνεδρίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς χορούς, από τους Φοιτητικούς Συλλόγους των Ποντίων, των Κρητών, καθώς επίσης και από το χορευτικό συγκρότημα του ΤΕΙ. Την Κυριακή το πρωί με τη συνοδεία ξεναγού, οι συμμετέχοντες στο συνέδριο, θα επισκεφτούν τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, γνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο καλύτερα την ιστορία της περιοχής. «Πιστεύουμε ό, τι με αυτό τον τρόπο οι προσκεκλημένοι μας θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της πατρίδας μας, επιστρέφοντας στις χώρες τους», υποστήριξε η κ. Πανουργιά.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker