Τουριστικοί πράκτορες προς αναζήτηση συνεργασίας επισκέφθηκαν την Καβάλα

2 Απριλίου, 2012

Θεσσαλονίκη, Καβάλα και Θάσο επισκέφθηκαν οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες για να αναζητήσουν δυνατότητες ανάπτυξης της τουριστικής αγοράς

Στην Καβάλα βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο 20 Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες και ξενοδόχοι από την περιοχή της Σαμψούντας με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο πολιτισμού του μητροπολιτικού Δήμου της Σαμσούντας Νετζμί Τσαμάς, στο πλαίσιο επίσκεψής τους στην βόρεια Ελλάδα. Οι Τούρκοι έφτασαν την περασμένη Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη όπου είχαν συνάντηση με εκπροσώπους των ξενοδόχων και των τουριστικών πρακτόρων της Θεσσαλονίκης, καθώς και τον οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ της πόλης.
Την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή επισκέφτηκαν τη Θάσο όπου κι εκεί συναντήθηκαν με τουριστικούς πράκτορες και ξενοδόχους, ενώ περιηγήθηκαν από τον δήμο σε όλες τις ομορφιές του νησιού. Το περασμένο Σάββατο βρέθηκαν και στην Καβάλα, φιλοξενούμενοι από τον σύνδεσμο ξενοδόχων και μετά από μια περιήγηση στην πόλη το μεσημέρι είχαν συνάντηση με φορείς της περιοχής στο Επιμελητήριο. Τους Τούρκους τουριστικούς πράκτορες υποδέχτηκε ο γενικός γραμματέας της διοικούσας Παναγιώτης Αγγελίδης που στον χαιρετισμό του τόνισε ότι το Επιμελητήριο Καβάλας θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες που δυναμώνουν τις σχέσεις των δυο χωρών.
Στην αντιφώνηση του ο κ. Τσαμάς, μίλησε για αγάπη, ειρήνη, φιλία, εμπόριο, κουλτούρα και τουρισμό που πρέπει να αναπτυχθούν μεταξύ των δυο γειτόνων. «Μ’ αυτά τα συναισθήματα ήρθαμε στη Βόρεια Ελλάδα και όλα αυτά τα βρήκαμε εδώ, απ’ όπου κατάγονται πολλοί συγγενείς μας», τόνισε. Όπως ακόμη τονίστηκε από την τουρκική πλευρά, στην περιοχή της Σαμσούντας ζουν περισσότεροι από 200 χιλιάδες Τούρκοι, οι πρόγονοι των οποίων γεννήθηκαν και έζησαν στην περιοχή μας, αλλά αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν με την ανταλλαγή των πληθυσμών. Και όπως τόνισε με έμφαση ο κ. Τσαμάς, υπάρχει μεγάλη διάθεση όλων αυτών να επισκεφτούν την Καβάλα αλλά και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, για να δουν τα μέρη που γεννήθηκαν και έζησαν οι πρόγονοι τους.
Στην συνέχεια ο υπεύθυνος τουρισμού του δήμου Καβάλας Στράτος Μαρουλάς έκανε μια περιγραφή της περιοχής, ενώ δεν παρέλειψε να ενημερώσει τους Τούρκους τουριστικούς πράκτορες τις ξενοδοχειακές δυνατότητες της Καβάλας. Το κλίμα της συνάντησης ήταν πολύ φιλικό και όλοι συμφώνησαν πως έγινε το πρώτο βήμα. Μένει τώρα να γίνει το δεύτερο καθώς θα πρέπει να ενεργοποιηθούν οι επαγγελματίες του τουρισμού, (τουριστικοί πράκτορες και ξενοδόχοι) και να εκμεταλλευτούν το ευνοϊκό αυτό κλίμα, καθώς και τη διάθεση χιλιάδων Τούρκων της Σαμψούντας να επισκεφτούν τη Βόρεια Ελλάδα. Ήδη όπως δήλωσε ο υπεύθυνος για τον τουρισμό στο Επιμελητήριο Γιώργος Φραγκιόγλου, έγιναν πολλές και σημαντικές επαφές και υπάρχει αισιοδοξία για το αποτέλεσμα. Οι Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες αναχώρησαν χθες Κυριακή επιστρέφοντας στην πατρίδα τους.

 

Μάκης ΛΙΟΛΙΟΣ

Πηγή: www.evdomi.gr

 

eXTReMe Tracker