Φεστιβάλ Παιχνιδογνωσίας διοργανώνει το Playhouse από τον Ιανουάριο

3 Δεκεμβρίου, 2010

ΣΕ ΕΙΚΟΣΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΓΚΑΜΑ 200 ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

Η δραστηριότητα στην πόλη και στα μαγαζιά της δεν έχει να κάνει μόνο με ό,τι υπάρχει αλλά και με το πώς εξελίσσεται ο κάθε χώρος, τι δυνατότητες προσπαθεί να αξιοποιήσει και πώς συστήνεται στον κόσμο. Ανάμεσα σε πολλές ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες που εμφανίζονται τον τελευταίο καιρό, μία από αυτές ανήκει και στο Playhouse…

Η πρόταση

Ο Νεκτάριος Γεωργιάδης μιλάει για το σκεπτικό του Φεστιβάλ Παιχνιδογνωσίας που ετοιμάζει το κατάστημα για τον πρώτο μήνα του νέου έτους: “Το Φεστιβάλ Παιχνιδογνωσίας θα ξεκινήσει στις 10 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες. Θα πραγματοποιείται από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα, δώδεκα με έξι και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν παιχνίδια και των εφτά κατηγοριών. Η επιλογή έγινε από μία γκάμα διακοσίων παιχνιδιών. Καταλήξαμε στα τρία δημοφιλέστερα κάθε κατηγορίας και συνολικά θα υπάρχουν είκοσι παιχνίδια. Θα είναι στημένα μες στο μαγαζί, κάθε τραπέζι θα φιλοξενεί και από ένα μιάς συγκεκριμένης κατηγορίας ενώ η έκδοση θα είναι πιο περιεκτική, αφού στόχος είναι να είναι πιο σύντομης διάρκειας η διαδικασία ώστε όποιος συμμετέχει να παίξει όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια”.

Το σκεπτικό

Πού αποσκοπεί μια τέτοια ιδέα; “Αυτό που κάνουμε είναι ένα κάλεσμα προς τον κόσμο να έρθει να παίξει τα παιχνίδια και να τα γνωρίσει με τη βοήθεια από τους ‘παιχνιδογνώστες’ μας. Για κάθε κερδισμένη παρτίδα μιάς καντηγορίας, ο παίκτης θα παίρνει και από ένα γράμμα που θα αντιστοιχεί στα γράμματα από το όνομα του μαγαζιού. Όποιος συγκεντρώσει στο τέλος ολόκληρο το όνομα από κερδισμένες παρτίδες, θα παίρνει δώρο ένα παιχνίδι της επιλογής του. Στο διάστημα αυτό δε θα υπάρχει εννοείται χρονοχρέωση, ενώ θα έχουμε και παράλληλες εκδηλώσεις. Ήδη τρέχουμε έναν άλλο διαγωνισμό επάνω σε συγκεκριμένο παιχνίδι για το οποίο είχαμε μεγάλη συμμετοχή με οχτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων, δηλαδή συνολικά σαράντα δύο ομάδες και έχουν τον τελικό γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου. Ο Ιανουάριος όμως που έρχεται θα είναι για εμάς ένα δυναμικό ξεκίνημα ώστε ο χώρος να αναπτυχθεί σε ένα κατά κάποιο τρόπο μικρό πολιτιστικό κέντρο. Αυτός είναι και ο λόγος που το ερχόμενο Σάββατο έχουμε προγραμματισμένη και την βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου της Εύας Πετροπούλου – Λιανού ‘Η κόρη της Σελήνης’ το οποίο θα προσλογίσει η διεθνώς βραβευμένη ποιήτρια Δέσποινα Κονταξή. Ένας άλλος τομέας στον οποίο κινούμαστε εκ των πραγμάτων, ως μαγαζί, είναι οι γεύσεις γι’ αυτό σ’ αυτό το πλαίσιο γιατί όχι και σε ένα φεστιβάλ γεύσεων μελλοντικά γύρω από όλα τα προιόντα που προσφέρονται στο κατάστημα”.

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker