Χωρίς δρομολόγια φεριμπότ η Θάσος την άλλη Τετάρτη

10 Δεκεμβρίου, 2010

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΙΣ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Απάντηση των ναυτεργατών στην πολιτική επιστράτευση της κυβέρνησης

Λίγο διάστημα μετά την πολιτική τους επιστράτευση από την κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τα συμφέροντα των πλοιοκτητών, οι ναυτεργάτες αποφάσισαν να απαντήσουν με τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανεργατική απεργία την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου.

Η απόφαση λήφθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ και στην απεργία συμμετέχει και το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας. Έτσι, για την Τετάρτη δε θα γίνει κανένα δρομολόγιο πλοίου από και προς τη Θάσο, ωστόσο θα υπάρχει για όλο το 24βωρο πλοίο σε επιφυλακή για τυχόν περίπτωση μεταφοράς ασθενούς.

Οι ναυτεργάτες πραγματοποίησαν απεργιακές κινητοποιήσεις διεκδικώντας την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αλλά και την ικανοποίηση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών αιτημάτων και την προστασία της εργασίας τους, καθώς με την άρση του καμποτάζ και άλλα νομοθετικά μέτρα, ολοένα και περισσότεροι Έλληνες ναυτεργάτες πετιούνται από τα πλοία.

Η κυβέρνηση τότε είχε αποφασίσει την πολιτική τους επιστράτευση. Προχθές συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ και μετα από πρόταση των σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, αλλά και κάτω από την πίεση του γενικότερου κλίματος στους ναυτεργάτες, αποφάσισε την συμμετοχή στην απεργία της 15ης Δεκεμβρίου.

Ομάδες περιφρούρησης της απεργίας

Τα δύο σωματεία οργάνωσαν σύσκεψη συνδικαλιστών, προκειμένου να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την καθολική συμμετοχή των ναυτεργατών στην απεργία, η οποία γίνεται σε συνθήκες πολιτικής επιστράτευσης. Έτσι καθημερινά και μέχρι την ημέρα της απεργίας θα γίνονται εξορμήσεις μέσα και έξω από τα καράβια. Την ημέρα της απεργίας θα υπάρχουν και ομάδες περιφρούρησης. Και το τοπικό σωματείο, όπως και σε κάθε προηγούμενη απεργία, θα έχει ομάδα περιφρούρησης την Τετάρτη.

Σε δελτίο Τύπου ΠΕΜΕΝ, “ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ”, ΠΕΣ ΝΑΤ (συνταξιούχοι) τονίζουν ότι “αυτός ο απεργιακός αγώνας είναι υπόθεση των ναυτεργατών, των εργαζομένων, των κατοίκων των νησιών. Οι εφοπλιστές, η κυβέρνηση καταργούν την 10μηνη επάνδρωση των πλοίων, τα ακινητοποιούν, εγκαταλείποντας ναυτεργάτες, επιβάτες, νησιώτες από το μέσο για την επιβίωσή τους”. Επίσης ότι διογκώνουν τα ελλείμματα του ΝΑΤ, υπονομεύουν τα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών και όλων των εργαζομένων με τον απαράδεκτο νόμο 3845/2010.

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker