100 χρόνια Καβάλα – Ελεύθερη Ελληνική

6 Σεπτεμβρίου, 2012

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αγαπητοί συμπολίτες,

Συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Καβάλας και την ένωσή της με την μητέρα πατρίδα, την Ελλάδα.

Στη διάρκεια αυτών των ετών υπήρξαν άνθρωποι που την τίμησαν, την ανέδειξαν με κάθε τρόπο, την αγάπησαν, την πόνεσαν, πρόσφεραν ανιδιοτελώς στην τοπική κοινωνία, και αγωνίστηκαν με κάθε μέσο και τρόπο για να τη στηρίξουν. Έβαλαν το λιθαράκι τους ώστε η Καβάλα ν’ αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα κέντρα πολιτισμού, τουρισμού, εμπορίου αλλά και κοινωνικών αγώνων όλης της χώρας.

Τους Καβαλιώτες αυτούς τιμάμε κι εμείς με τη σειρά μας, θεωρώντας ότι η πόλη είναι οι άνθρωποί της. Σ’ αυτούς είναι αφιερωμένο το επετειακό πρόγραμμα των ποικίλλων εκδηλώσεων που ξεκινούν μέσα στο 2012 και θα κορυφωθούν τον επόμενο χρόνο.

Το πρόγραμμα αυτό, λιτό αλλά ταυτόχρονα πλούσιο σε δράσεις και εμπειρίες ανθρώπων, στόχο έχει να μας φέρει όσο γίνεται πιο κοντά στους άγνωστους πρωταγωνιστές που συνέβαλαν στη διαμόρφωση της πόλης μας. Αξίζει να τους γνωρίσουμε, ν’ ακούσουμε όσους ακόμα είναι εν ζωή, να παραδειγματιστούμε από το έργο τους, να γίνουμε πιο δημιουργικοί ώστε ακόμη και μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία να οδηγήσουμε την Καβάλα μας και πάλι στο δρόμο προς την ανάπτυξη.

Σας καλώ να γιορτάσουμε όλοι μαζί ενωμένοι και αλληλέγγυοι. Μέσα από την ομαδικότητα και τη συνεργασία, αλλά και με τις εξαιρετικές πρωτοβουλίες προσωπικοτήτων με αίσθηση της κοινωνικής και της ιστορικής ευθύνης, οι Καβαλιώτες αποδείξαμε στο διάβα του χρόνου ότι μπορούμε να προσφέρουμε πολλά και να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερα.

Αυτή η γιορτή ανήκει σε όλους μας. Ας τη χαρούμε χωρίς μίζερες σκέψεις – παρά τη δυσμενή συγκυρία- προσβλέποντας σε ένα καλύτερο μέλλον.

Κωνσταντίνος Σιμιτσής

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ


Πηγή: www.kavala.gov.gr

eXTReMe Tracker