ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας:«Τα Ρούχα του Βασιλιά» σε διασκευή του Γιάννη Καλατζόπουλου

18 Σεπτεμβρίου, 2012

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας, παρουσιάζει στην παιδική του σκηνή το κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα Ρούχα του Βασιλιά» σε διασκευή Γιάννη Καλατζόπουλου και σκηνοθεσία Γιάννη Κουκιά.

Το έργο θα παρουσιαστεί στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, από τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012.

Παραστάσεις θα δίνονται καθημερινά το πρωί για μαθητές σχολείων, ενώ για το κοινό κάθε Κυριακή στις 6 το απόγευμα.

«Τα Ρούχα του Βασιλιά» σε διασκευή του Γιάννη Καλατζόπουλου

Σκηνοθεσία : Γιάννης Κουκιάς
Βοηθός Σκηνοθέτη : Γκλόρια Μισιριάν

Σκηνικά – Κοστούμια : Αντιγόνη Τσαφή
Μουσική : Γιάννης Κανάκης, Γιάννης Κουκιάς
Επιμέλεια Κίνησης : Δέσποινα Παπαδοπούλου
Φωτισμοί : Χρήστος Καρυάτης

Κατασκευές σκηνικών : Γιάννης Σταυρίδης, Γιώργος Μαστοράκης

Παίζουν : Παύλος Σταυρόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Ναταλία Βασιλέκα, Μαρίνα Τσελεμπή, Βιβή Ελευθεριάδου, Μένη Κόκκινου, Έφη Πριμικυρλίδου, Δημήτρης Καγιάσας, Νίκος

Σπυρέλης, Δημήτρης Χατζόπουλος.

«Τα Ρούχα του Βασιλιά»

…κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη,
δώσ’ της κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι ν’ αρχινίσει…

… Μια φορά και ένα καιρό στη μακρινή Σαρτουρία, ζούσε ένας βασιλιάς, το μόνο που τον ενδιέφερε, παρόλο που ο λαός του πεινούσε και υπέφερε, ήταν ο εαυτός του και πως θα δείχνει πιο όμορφος και λαμπερός. Ήθελε να φοράει ρούχα, φτιαγμένα από τα καλύτερα υφάσματα, στολισμένα με πολύτιμους λίθους και χρυσάφια. Κανένας από τους υφαντές του παλατιού δεν ικανοποιούσε πλέον την ανάγκη του αυτή.

Μέχρι που …

Ένα μουσικό παραμύθι για παιδιά, αλλά και για έξυπνους μεγάλους…!

Στα πλαίσια προβολής και προώθησης της νέας παιδικής παραγωγής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, έχουν προγραμματιστεί διάφορες δράσεις σε συνεργασία με το Θέατρο των Πολιτών, το Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας, την Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού της Καβάλας «Οι Παραμυθάδες» και τις Ερασιτεχνικές Ομάδες της πόλης.

1. Οι δράσεις ξεκινούν με ένα μεγάλο πάρτι που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Καπνεργάτη Καβάλας.

Σκοπός είναι να μαζευτούν οι φίλοι του θεάτρου, που με τη συμμετοχή και των περαστικών, θα διαμορφώσουν το χώρο όπου θα λειτουργήσει το «Ραφτάδικο του βασιλιά». Με τον τρόπο αυτό θα βάλει ο καθένας τη δική του νότα στην παράσταση.
Υφάσματα σε διάφορα χρώματα, σχέδια και μεγέθη θα χρησιμοποιηθούν για να μεταμορφωθεί ο χώρος σε ένα βασιλικό ραφτάδικο, από όλους εμάς για εμάς.
Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία καθημερινά από την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως και τις 9 το βράδυ, να επισκέπτονται το Ραφτάδικο του Βασιλιά όπου τα μέλη της Ομάδας Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού της Καβάλας «Οι Παραμυθάδες» θα αφηγούνται παραμύθια και θα παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια με τους επισκέπτες.
Παράλληλα οι επισκέπτες θα μπορούν φωτογραφηθούν από το Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας, μέσα στο παραμυθένιο ραφτάδικο. Οι φωτογραφίες αυτές θα εκτυπωθούν, θα αναρτηθούν στους διαδρόμους του θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου και θα είναι διαθέσιμες κάθε Κυριακή απόγευμα κατά τη διάρκεια των παραστάσεων για το κοινό.

2. Θέατρο δρόμου από τις ερασιτεχνικές ομάδες της πόλης το Σάββατο 6 και το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012. Το ίδιο κείμενο που αποτελεί απόσπασμα της παράστασης θα παρουσιάσουν σε διάφορα σημεία της πόλης οι ερασιτεχνικές ομάδες. Λίγες μόνο μέρες πριν από την επίσημη πρεμιέρα, η πόλη μας θα γεμίσει με ερασιτέχνες ηθοποιούς που θα δώσουν μια μικρή γεύση στους περαστικούς από την παιδική παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας.

3. Φέτος για πρώτη φορά, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία στους μικρούς μαθητές να παρουσιάσουν προαιρετικά, εφόσον το επιθυμούν, με το δικό τους τρόπο ένα μικρό απόσπασμα του έργου, πριν από την παράσταση, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου. Με τον τρόπο αυτό τους δίνεται η ευκαιρία να προσεγγίσουν καλύτερα το κείμενο της παράστασης και να γνωρίσουν την τέχνη της υποκριτικής σε συνεργασία με τους δασκάλους, να παίξουν σε μια επαγγελματική σκηνή με θεατές τους συμμαθητές τους, αλλά και τους συντελεστές της παράστασης.

Πηγή: www.kavalanet.gr, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

eXTReMe Tracker