Συμμετοχές ρεκόρ στον λαϊκό αγώνα δρόμου

8 Οκτωβρίου, 2012

Εκατόν τριάντα άνθρωποι, όλων των ηλικιών και των δύο φύλων έτρεξαν χθες από την παραλία ως την Καλαμίτσα κι επιστροφή στον 11ο λαϊκό αγώνα δρόμου, που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Καβάλας.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αν και όπως υποστηρίζει η πρόεδρος του συλλόγου Χρύσα Περδίκη ο σύνδεσμος βετεράνων περιμένει κι άλλους πολίτες στις δραστηριότητές του.

Στον συγκεκριμένο αγώνα πρώτευσε ο Δημήτρης Βογιατζίδης, διανύοντας τη διαδρομή σε 22 λεπτά. Κινητοποιήθηκε η ελληνική και η δημοτική αστυνομία, αλλά και το λιμενικό σώμα.

Οργανωτικά υπήρξαν μικροπροβλήματα, καθώς αρκετοί κριτές στίβου που συνήθως υποστηρίζουν αυτή την εκδήλωση, απουσίαζαν στην Αθήνα όπου γίνεται πανελλήνιο συνέδριο των κριτών στίβου.

Στην παραλία στις 10.00 χθες το πρωί συγκεντρώθηκαν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι καθώς κάθε ένας από τους συμμετέχοντες είχε ως υποστήριξη στο χώρο συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα. Μετά την εκκίνηση οι δρομείς έτρεξαν με διάθεση λόγω του καλού καιρού. Έτσι σε 22 λεπτά τερμάτισε πρώτος ο Δημήτρης Βογιατζίδης, 2ος ήταν ο Παύλος Σαρίδης, 3ος ο Δημήτρης Νικολαϊδης. 1η γυναίκα η Ελπίδα Συμεωνίδου.

Οργανωτικά η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από τους Σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού.

Για τη διοργάνωση η Κική Αρσένη είπε ότι «πρόκειται για μία γιορτή του αθλητισμού. Αναγνώρισε ως θετικό γεγονός την αύξηση των συμμετοχών – καθώς όπως είπε – γενικά όσοι αθλούνται είναι πολύ περισσότεροι τελευταία και σε τοπικό επίπεδο και σε παγκόσμιο». Κατά την Κική Αρσένη «η άθληση αποβάλλει το άγχος και το στρες».

Η Άννα Δάφτσου μέλος της διοίκησης του Συνδέσμου βετεράνων αθλητών στίβου Καβάλας, παρατήρησε ότι στους συμμετέχοντες περιλαμβάνονταν παιδιά, μωρά σε καροτσάκια και κόσμος άγνωστος που πρώτη φορά έλαβε μέρος στη διοργάνωση του συνδέσμου. «Μας βοήθησε κι ο καιρός. Σ αυτές τις περιπτώσεις δεν έχει σημασία ποιος θα τερματίσει πρώτος αλλά η συμμετοχή» είπε η κα Άννα Δάφτσου.

Ακολούθησε του τερματισμού τελετή απονομής βραβείων, όπου αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά ότι η διοργάνωση στηρίζεται και σε ιδιώτες χορηγούς.

Πηγή:www.proininews.gr

eXTReMe Tracker