Κινηματογραφική Λέσχη – Κινηματογράφος ΖΕΦΥΡΟΣ

19 Οκτωβρίου, 2012

Ζούμε σε μια περίοδο όπου η αλληλεγγύη και η προσφορά μοιάζουν με έννοιες που τείνουν να εξαφανιστούν…

Παραμένουν όμως απόλυτα αναγκαίες για την προώθηση του πολιτισμού σε έναν τόπο που δείχνει να στερείται πολιτισμένων ανθρώπων. Η κινηματογραφική λέσχη του ΣΦΓΤ αποτελείται από άτομα που αγαπάνε το σινεμά (το καλό και το κακό) και παλεύουν με νύχια και με δόντια να το προσφέρουν εθελοντικά στους ανθρώπους που αναπνέουν δίπλα τους. Ανθρώπους «εγκλωβισμένους» στη πόλη της Καβάλας που ψάχνουν για μια διέξοδο μέσα από τις εικόνες. Κάποιος από αυτούς τους συναντήσαμε, τους γνωρίσαμε από κοντά, κάποιους άλλους απλά τους χαιρετήσαμε χαμογελώντας τους ευγενικά. Έρχεται όμως μια στιγμή που σε πονάει σαν ολετήρας.

Δεν πέρασαν πολλές μέρες που οι πόρτες του κινηματογράφου «Ζέφυρος» έκλεισαν για φέτος, περιμένοντας να έρθει το επόμενο καλοκαίρι για να υποδεχτούν ξανά τους θιασώτες του. Αυτές τις λίγες μέρες κάποιοι από τους ανθρώπους της Καβάλας παραβίασαν τον κινηματογράφο και απέσπασαν τον εξοπλισμό της ομάδας, αφήνοντας πίσω τους ελάχιστα ίχνη. Έναν εξοπλισμό πολύτιμο, για τον οποίο οι εθελοντές δούλεψαν με την ψυχή τους για να αποκτηθεί, έτσι ώστε ο πολιτισμός σε αυτή την πόλη να έχει βάσεις για να αναπτυχθεί. Διότι, χωρίς πολιτισμό, χάνουμε σιγά σιγά τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά μας, κάτι που αποδεικνύουν οι άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες. Εκείνοι που ανίκανοι να προσπαθήσουν, ανίκανοι να προοδεύσουν ως άνθρωποι, παλεύουν να απλώσουν την μιζέρια τους στους υπολοίπους που βρίσκονται κοντά τους. Φυσικά χωρίς αποτέλεσμα.

Ζητούμε συγνώμη από εκείνους που επίμονα μας ζητάνε μια ημερομηνία έναρξης φθινοπωρινών προβολών αλλά όπως μπορούμε όλοι να συμπεράνουμε, χωρίς μέσο δε μπορεί να υπάρξει ανάλωση. Και χωρίς ανταπόκριση, δεν μπορεί να υπάρξει διάθεση. Ωστόσο η ομάδα παραμένει. Παραμένει ανάμεσα σε εκείνους που την χτυπάνε και σε εκείνους που την στηρίζουν. Με τους δεύτερους ειδικά να βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία για μια επικείμενη, πιθανή συνεργασία. Αν κάτι μπορεί να μας διδάξει η κλοπή είναι ότι τα υλικά, ακόμα και αν δεν μπορούν να αποκτηθούν, μπορούν να αντικατασταθούν.

 Μέχρι την επόμενη φορά,

Κινηματογραφική λέσχη ΣΦΓΤ Καβάλας

 Πηγήwww.e-kavala.eu

eXTReMe Tracker