Βήμα πρώτο για τον Σύλλογο Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας «σὺν Ἀθηνᾷ»

2 Νοεμβρίου, 2012

Ο νεοσύστατος σύλλογος στοχεύει στην προώθηση του ορθολογισμού και της επιστήμης και την καλλιέργεια της πολιτικής ηθικής με θέματα εμπνευσμένα από τους Αρχαίους Έλληνες στοχαστές

 

Βήμα πρώτο για τον Σύλλογο Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας «σὺν Ἀθηνᾷ», ο οποίος πρόκειται να πραγματοποιήσει την εναρκτήρια τελετή παρουσίασης των δραστηριοτήτων του αυτή την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας (οδός Κασσάνδρου 6, 4ος όροφος). Της παρουσίασης θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση μεταξύ των μελών με θέμα «η αρχαία ελληνική φιλοσοφία και η επικαιρότητα της σήμερα».

 

Ο νεοσύστατος σύλλογος ιδρύθηκε μόλις τον περασμένο μήνα, με τον ιδρυτικό πυρήνα του να αποτελείται από είκοσι φιλολόγους και έναν μαθηματικό, στοχεύοντας στην προώθηση του ορθολογισμού και της επιστήμης και στην καλλιέργεια της πολιτικής ηθικής με θέματα εμπνευσμένα από τους Αρχαίους Έλληνες στοχαστές. Επίσης, αποβλέπει μεταξύ άλλων και στην εκλαϊκευση της επιστημονικής γνώσης και τη διαθεσιμότητα αυτής στην τοπική κοινωνία, ενώ ως σύλλογος ευρύτερα επιστημονικός, περιλαμβάνει στις τάξεις του φυσικούς, χημικούς, θεολόγους, ιστορικούς και όχι μόνον.

 

Ο σύλλογος «σὺν Ἀθηνᾷ», προγραμματίζει την διοργάνωση συναντήσεων με αντικείμενο την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία σε εβδομαδιαία βάση (κάθε Σάββατο από τις 11 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι) ανοικτών σε όλους τους πολίτες, με τις ομάδες των συνεδριών να είναι χωρισμένες με ηλικιακά κριτήρια (5ης – 6ης Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου και ενηλίκων), οι οποίες θα φιλοξενούνται στην αίθουσα Β2 του Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου του Πυθαγόρα. Τα προαναφερόμενα μαθήματα είναι δωρεάν.

 

Μέσα στον Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκαν και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη επταμελούς διοικητικού συμβουλίου και διμελούς εξελεγκτικής επιτροπής, με το Δ.Σ. να αποτελείται από την φιλόλογο και γλωσσολόγο Κατερίνα Χατζοπούλου (πρόεδρος), τον φιλόλογο και θεολόγο Θεόδωρο Παπαδόπουλο (αντιπρόεδρος), την μουσικολόγο Σοφία Παπαγεωργίου (γραμματέας) και τον φιλόλογο Δημήτρη Πυθαρά (ταμίας), ενώ μέλη εξελέγησαν ο θεολόγος και νομικός Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, η φιλόλογος Μαρία Θεμελή και ο πολιτικός επιστήμων Ηρακλής Χατζόπουλος. Ο Θεόδωρος Παπαδόπουλος, μαζί με την φιλόλογο Μαρία Τέλλια, αποτελούν την εξελεγκτική επιτροπή.

 

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο σύλλογος έχει δημιουργήσει το δικό του γκρουπ στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης “facebook”, ενώ μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τα μέλη του και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση (philosophia.ancilla@gmail.com).

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker