Άρωμα Χριστουγέννων με την «Μάγισσα Φρικαντέλα» του Ευγένιου Τριβιζά

8 Νοεμβρίου, 2012

Οι έφηβοι ηθοποιοί της Θεατρικής Μηχανής, παρουσιάζουν μια χιουμοριστική ιστορία για τα Χριστούγεννα, το πνεύμα των οποίων μαλακώνει τις καρδιές ακόμη και των σκληρών ανθρώπων.

Η φρέσκια καλλιτεχνική παρέα που αποτελεί το φυτώριο της Θεατρικής Μηχανής Καβάλας, τα γνωστά στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης, «Θεατρικά Μηχανάκια», ετοιμάζονται για την επιστροφή τους στο προσκήνιο και μάλιστα με πνεύμα εξόχως χριστουγεννιάτικο!

Συγκεκριμένα, τα μέλη του Εφηβικού Τμήματος της Θεατρικής Μηχανής, εισέρχονται στη χειμερινή περίοδο που μόλις έχει ξεκινήσει, αρχίζοντας πρόβες, αυτό το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πυθαγόρας» πάνω στο χριστουγεννιάτικο παραμύθι του μεγάλου Έλληνα παραμυθά Ευγένιου Τριβιζά, με τίτλο «Η Μάγισσα Φρικαντέλα»! Η ιδέα είναι έπειτα από πρόβες περίπου σαράντα ημερών, η παράσταση να παρουσιαστεί την προπαραμονή των Χριστουγέννων (Κυριακή 23 Δεκεμβρίου) στο Αμφιθέατρο Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Η ιστορία του Τριβιζά, αφορά τα Χριστούγεννα το πνεύμα των οποίων μπορεί να μαλακώσει τις καρδιές ακόμη και των πιο σκληρών ανθρώπων! Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι το κεντρικό πρόσωπο του παραμυθιού, η μάγισσα Φρικαντέλα Ζαρζουέλα Σαλμονέλα Στρυφνίνη!

Η Φρικαντέλα ήταν κακιά σε τέτοιο βαθμό ώστε μισούσε όλα τα καλά! Ακόμη και κάθε λέξη που περιείχε τις συλλαβές «καλά»! Μισούσε τα καλαμαράκια, τα καλάθια, τα καλαμάκια, προτιμώντας τα… κακαμαράκια και τα κακαμάκια!!! Σιχαινόταν τα παραμύθια με καλό τέλος και ευχόταν σε κάθε ιστορία να νικά ο κακός στο τέλος ώστε το παραμύθι να λέει στο τέλος του «και ζήσανε αυτοί κακά κι εμείς χειρότερα», ενώ πάνω απ’ όλα μισούσε τα κάλαντα, τα οποία δεν ήθελε να ακούει καθόλου, αφού αντιπαθούσε τα παιδιά και τις χαρούμενες φωνές τους…

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η Φρικαντέλα, επρόκειτο να βρεθεί μπροστά σε μια δυσάρεστη για την ίδια κατάσταση, αφού τα παιδάκια της γειτονιάς της, της χτύπησαν την πόρτα για να τις πουν τα… κάλαντα! Τα υπόλοιπα θα σας τα διηγηθούν με τρόπο θεατρικό τα «μηχανάκια» της Θεατρικής Μηχανής..!

Πηγή: http://www.e-kavala.eu/index.php?sec=5&cid=20849

eXTReMe Tracker