Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου από τον σύλλογο Ατόμων με Νεανικό Διαβήτη, το Σάββατο

9 Νοεμβρίου, 2012

Την ευκαιρία να εξεταστούν δωρεάν και να μάθουν εάν πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη θα έχουν το Σάββατο οι κάτοικοι της Καβάλας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14η Νοεμβρίου).

Στις 14 Νοεμβρίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη και στο πλαίσιο του εορτασμού ο Σύλλογος Ατόμων με Νεανικό Διαβήτη τύπου 1 σε συνεργασία με το Διαβητολογικό.

Ιατρείο της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας πρόκειται να πραγματοποιήσει δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και διανομή ενημερωτικού υλικού στην κεντρική πλατεία της Καβάλας μπροστά στη Εθνική τράπεζα το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 10.00-12.30.

Η Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη και υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Στόχος είναι να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το παγκόσμιο κοινό για την ύπουλη αυτή αρρώστια, η οποία προκαλεί το θάνατο τουλάχιστον 3.000.000 ανθρώπων ετησίως.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μία χρόνια πάθηση, που εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη (Τύπου 1) ή όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την παραγόμενη ινσουλίνη (Τύπου 2). Η Ινσουλίνη είναι μια ορμόνη, που επιτρέπει στα κύτταρα να πάρουν το σάκχαρο από το αίμα και να το χρησιμοποιήσουν ως πηγή ενέργειας.

Η πρόληψη, σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, την άσκηση, αλλά και τα φάρμακα, μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη, επισημαίνουν οι επιστήμονες, που εκτιμούν ότι οι ασθενείς στη χώρα μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, από τους οποίους αρκετοί δεν το γνωρίζουν. Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή, ιδιαίτερα στα ελληνόπουλα, που συγκαταλέγονται στα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρώπης.

 Πηγή: www.kavalanet.gr

eXTReMe Tracker