ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΜΟΝΗ Ολοκληρώνεται ο δρόμος που θα συνδέει τη Χωράφα με το Περιγιάλι

21 Νοεμβρίου, 2012

Ο δρόμος που κατασκευάστηκε στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου μπορεί να αποτελέσει τη μικρή περιμετρική της Καβάλας

Μπορεί να ξέφυγε αρκετά από τον προγραμματισμό μετά από αρκετές καθυστερήσεις το έργο της διάνοιξης του δρόμου που θα ενώσει την οδό 13ης Σεπτεμβρίου με το Περιγιάλι, όμως επιτέλους ολοκληρώθηκε. Πρόκειται για έναν δρόμο που ξεκινάει από το ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου και τερματίζει στο κτήριο της ΔΕΥΑΚ στο Περιγιάλι ή στην κάτω πόρτα της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου καλύτερα. Θα εξυπηρετεί πολλούς κατοίκους από όλη εκείνη την περιοχή, την οδό Κ. Ράδου, αλλά και διερχόμενους από τη Χωράφα προς το Περιγιάλι.

Το έργο ξεκίνησε να υλοποιείται από τον Μάιο του 2009 από την τεχνική υπηρεσία του δήμου Καβάλας. Η κατασκευή του έργου καθυστέρησε αρκετά σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό. Η καθυστέρηση οφείλεται σε πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι ότι ενώ είχε σχεδιαστεί ένας δρόμος μήκους περίπου 370 μέτρων, αποφασίστηκε να αυξηθεί το μήκος του κατά 200 περίπου μέτρα ακόμη. Άλλη μια καθυστέρηση υπήρξε λόγω διακοπής της χρηματοδότησης. Φαίνεται όμως ότι τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και το έργο οδεύει προς την ολοκλήρωσή του.

Πρόσφατα έπεσε η τελική άσφαλτος στο κομμάτι που βγαίνει στο Περιγιάλι και η δεύτερη στρώση στο ξεκίνημά της, στην 13ης Σεπτεμβρίου. Ήδη είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες στα πεζοδρόμια όπου είχαν τοποθετηθεί και οι κολώνες ηλεκτροφωτισμού. Το μόνο που απομένει τώρα είναι να συνδεθούν με το δίκτυο της ΔΕΗ, πράγμα που θα γίνει πολύ σύντομα, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Θεόδωρος Μουριάδης. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, απομένει να περάσει από την επιτροπή κυκλοφορίας του δήμου Καβάλας, η απόφαση για την μονοδρόμηση της 13ης Σεπτεμβρίου, στην οποία τα οχήματα θα μπαίνουν από το Σούγιολου και θα βγαίνουν στο Περιγιάλι, μπροστά στο κτίριο της ΔΕΥΑΚ και από εκεί στην οδό Σαππαίων. Το ίδιο θα κάνουν και όσοι κατεβαίνουν από την οδό Κ. Ράδου. Έτσι θα αποφεύγονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στην 13ης Σεπτεμβρίου, όταν συναντώνται σ’ αυτό τον στενό δρόμο και με τόσα πολλά σταθμευμένα οχήματα. Φυσικά με την μονοδρόμηση θα ελευθερωθούν και περισσότερες θέσεις στάθμευσης.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ασφαλτοστρωθεί και η οδός Καζαντζάκη στο Παληό. Ήδη έχει πέσει η τελική στρώση της υποδομής με χαλίκι, ενώ η ασφαλτόστρωση καθυστερεί λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες μέρες. Σύμφωνα με τον κ. Μουριάδη μόλις το επιτρέψει ο καιρός και στεγνώσει λίγο ο δρόμος, θα πέσει η άσφαλτος. Απομένει και εκεί να ηλεκτροδοτηθούν οι κολώνες του ηλεκτροφωτισμού για την ολοκλήρωσή του, που κι αυτό θα γίνει άμεσα.

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker