«2010, δέκα σύλλογοι για το περιβάλλον και την πόλη μας»

2 Φεβρουαρίου, 2010

Τα θέματα του περιβάλλοντος έχουν αποκτήσει παγκόσμια διάσταση και φαίνεται ότι θα απασχολήσουν τον άνθρωπο στα επόμενα χρόνια με πολύ εντονότερο και πιεστικό τρόπο. Όλοι μας έχουμε κατανοήσει πλέον ότι η κλιματική αλλαγή δεν αποτελεί μακρινή απειλή αλλά συμβαίνει εδώ σε μας και μάλιστα επιταχύνεται. Μπορεί η κινδυνολογία και η καταστροφολογία να δημιουργούν αδιέξοδα συναισθήματα όμως στην πόλη μας είναι παρήγορο ότι όλοι οι τοπικοί σύλλογοι αντιλήφθηκαν ότι η «πράσινη συνείδηση» είναι μια ιδέα που απαιτεί συλλογική συμμετοχή για να λειτουργήσει. Μετά από συνάντηση εκπροσώπων των διοικητικών συμβουλίων όλων των συλλόγων του Δημοτικού Διαμερίσματος της Ν. Περάμου, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση μιας σειράς από δράσεις, στην κατεύθυνση αφενός της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και αφετέρου της ενεργοποίησης & συμμετοχής , κυρίως των νέων, σε στοχευμένες ενέργειες που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.
Ως πρώτη δράση ορίστηκε η δενδροφύτευση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 π.μ. σε συνεργασία με το Δασαρχείο Καβάλας. Καλούμε τους συνδημότες μας να συμμετέχουν στην δενδροφύτευση και να πάρουν μέρος στην ενημερωτική εκδήλωση που συνδιοργανώνουν οι Σύλλογοι του Δ.Δ της Ν. Περάμου την ΤΕΤΑΡΤΗ 3/2/10 και ώρα 7.00μ.μ. στην καφέ-πιτσαρία ΕΔΕΜ με θέμα : “ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ. Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ”. (Ομιλητής κ. Σπυρίδων Νάκος Υπεύθυνος πληροφόρησης του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Κομοτηνής).
Οι συμμετέχοντες σύλλογοι : Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος “ΒΡΑΣΙΔΑΣ”, Σύλλογος Οικοδομικών Επιχειρήσεων “Η ΟΙΣΥΜΗ”, Σύλλογος Μοτοσικλετιστών “ΠΕΡ.Α.ΜΟ.Σ.”, Αθλητικός Όμιλος Μαχητών “ΟΜΑΔΑ ΚΑΡΑΪΤΗ”, Ερασιτεχνικός Θεατρικός Όμιλος “DILETTANTE”, Αγροτικός Αλιευτικός Σύλλογος Παράκτιων Αλιέων, Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ελευθερών, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου, Γυμνασίου, Λυκείου και των Δημοτικών Σχολείων Μυρτοφύτου, Ελευθερών & Ν. Περάμου.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker