«Ου ψευδομαρτυρήσεις» στην Ελευθερούπολη το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου

3 Δεκεμβρίου, 2012

Τι κι αν ξεκίνησε τον περασμένο Φλεβάρη για την πραγματοποίηση 2 – 3 παραστάσεων; Συνεχίζεται κανονικά ως σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο μετά, γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία

Πιθανότατα, ούτε και ο πιο αισιόδοξος συντελεστής της, δεν περίμενε να πάνε τόσο καλά τα πράγματα, ώστε η ζωή της να αγγίξει τον ένα χρόνο. Ο λόγος για την χιουμοριστική παράσταση της Θεατρικής Ομάδας Λυδίας και Φιλίππων με τίτλο «Ου ψευδομαρτυρήσεις» που συνεχίζει την πορεία της, ανεβαίνοντας αυτή τη φορά στο αμφιθέατρο «Δημοκρατία» της Ελευθερούπολης, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 8.30 το βράδυ, με το εισιτήριο να κοστίζει 5 ευρώ.

Έπειτα από πέντε χρόνια συνεργασίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λυδίας, ευτύχησαν να δημιουργήσουν πέραν της Θεατρικής Ομάδας Λυδίας και Φιλίππων, μια παράσταση η οποία ξεπέρασε το συνηθισμένο, δηλαδή το βραχύβιο που διακρίνει τις περισσότερες παραγωγές ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων. Έτσι, έπειτα από την πρώτη παρουσίαση της στα ΚΑΠΗ του Αγίου Αθανασίου Δράμας, τον περασμένο Φεβρουάριο, ακολούθησαν όχι μόνον η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο, αλλά και το Συνεδριακό Κέντρο της Λυδίας, όπως και Δημοτικό Σχολείο του Ζυγού. Μάλιστα οι παραστάσεις σε Λυδία και Ζυγός, είχαν φιλανθρωπικό χαρακτήρα, με τα έσοδα της πρώτης να πηγαίνουν στο Τραπέζι της Αγάπης και της δεύτερης να διατίθενται για την κάλυψη κάποιων αναγκών του σχολείου. Μάλιστα όπως ανέφερε στην «Ε» ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίππων και σκηνοθέτης του «Ου ψευδομαρτυρήσεις» Μιχάλης Μερκουρόπουλος, θα τριτώσει… το καλό, αφού στη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης περιόδου η παράσταση θα ανεβεί και στις Κρηνίδες για την ενίσχυση του Συλλόγου για το Παιδί και την Οικογένεια «ΠΝΟΗ» (ημερομηνία και χώρος πραγματοποίησης της δεν έχουν οριστεί ακόμα).

Αξίζει να σημειωθεί πως η παράσταση που διαρκεί κάτι παραπάνω από μιάμιση ώρα ουσιαστικά είναι μια θεατρική διασκευή της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς της δεκαετίας του ’80 με τίτλο «Ορκιστείτε παρακαλώ». Θυμίζουμε πως προβλήθηκε από την ΥΕΝΕΔ και την μετέπειτα ΕΡΤ 2 από τον Νοέμβριο του 1982 μέχρι και τον Μάρτιο του 1987, με την σειρά να βασίζεται στο βιβλίο του δημοσιογράφου Μανώλη Καραμπατσάκη με τίτλο «Ορκίζομαι να πω την αλήθεια». Το σενάριο της παράστασης διασκευάστηκε από τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Λυδίας και Φιλίππων, ενώ η πρώτη από τις συνολικά τέσσερις δικαστικές «υποθέσεις» που περιλαμβάνονται στην παράσταση είναι γραμμένη από τον Κώστα Πούλια.

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker