“Η Καβάλα & η Ιστορία της” – Επιμορφωτικά Σεμινάρια Τοπικής Ιστορίας

8 Φεβρουαρίου, 2010

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικών Θεμάτων Νίκος Κούτρας με αφορμή την έναρξη των επιμορφωτικών σεμιναρίων τοπικής ιστορίας με θέμα: «Η Καβάλα και η Ιστορία της», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Διαβάζοντας κάποιος το πρόγραμμα των σεμιναρίων καθώς και τα ονόματα των εισηγητών εύλογα θα είχε, εκτός από μια κάποια περιέργεια και μια αισιοδοξία ότι κάτι καλό θα προέκυπτε. Είχα τη δυνατότητα, δυστυχώς για λίγο, να παρακολουθήσω κάποιες εισηγήσεις. Από τις μαρτυρίες όμως πολλών συμμετεχόντων έχω τη βεβαιότητα ότι τα σεμινάρια αυτά θα στεφθούν με επιτυχία. Για πολλούς λόγους που πιστεύω οι περισσότεροι θα συμμερίζονται.

Η αδήριτη αναγκαιότητα για την πραγματοποίηση τους, που προκύπτει από την άγνοια της ιστορικής γνώσης γενικά αλλά και της ιστορίας της περιοχής μας ειδικότερα είναι εκτιμώ ο κύριος λόγος.

Πόσοι συμπολίτες μας, ιδιαίτερα οι νεώτεροι, γνωρίζουν, ότι η σημερινή εκκλησία του Αγίου Νικολάου ήταν το τζαμί του Χαλίλ μπέη και ποιος από μας γνωρίζει ότι οι Θράκες είναι ίσως η αρχαιότερη φυλή που κατοίκησε και αναπτύχθηκε και στη περιοχή μας και μέχρι τον Δούναβη.

Να θυμίσω εδώ ότι μαθήματα για την ιστορία του τόπου τους διδάσκονται οι μαθητές στα σχολεία τους σε πολλές ευρωπαϊκές προηγμένες χώρες. Επίσης υπενθυμίζω ότι παρόμοια πρόταση να ενταχθεί ως υποχρεωτικό μάθημα για την τοπική ιστορία στο πρόγραμμα σπουδών της υποχρεωτικής εκπαίδευσης είχε γίνει από τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών ακόμη από την εποχή του αείμνηστου Αντώνη Τρίτση.

Χαίρομαι που η λαμπρή αυτή ιδέα του φιλόλογου και γενικού γραμματέα του Δήμου μας Νίκου Καραπιπερίδη υλοποιείται πρωτοποριακά.

Συγχαίρω και ευχαριστώ όλους τους συντελεστές εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους. Καλώ και άλλους συναδέλφους μου εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν τα ενδιαφέροντα πράγματι αυτά μαθήματα.

Εύχομαι τέλος και πιστεύω η προσπάθεια αυτή με κάποιο τρόπο να συνεχιστεί και ίσως να βρει και μιμητές».

Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Βασίλης H. Λωλίδης
Τηλ.: 2513 500103
E-mail: press@dkavalas.gr, v_lolidis@yahoo.gr

eXTReMe Tracker