ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» με τη Νένα Μεντή στον πρωταγωνιστικό ρόλο

4 Δεκεμβρίου, 2012

Με την βιογραφική παράσταση για την σπουδαία λαϊκή στιχουργό, συνεχίζεται η χειμερινή δραστηριότητα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας στο Δημοτικό Θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου»

Με την πετυχημένη παιδική παράσταση «Τα ρούχα του βασιλιά» να περνά στην ιστορία, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, δίνει άμεσα συνέχεια στο πρόγραμμα του, το οποίο επιμελείται πλέον ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής Θοδωρής Γκόνης, με την πρώτη παράσταση να είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου». Η ηθοποιός Νένα Μεντή, είναι η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, στην ομώνυμη παράσταση η οποία από το 2007 έχει κερδίσει τους θεατρόφιλους όπου κι αν ανέβηκε!

Η παράσταση που σκηνοθετεί ο Πέτρος Ζούλιας, αποτελεί μια διήγηση της ιστορίας της κορυφαίας Ελληνίδας λαϊκής στιχουργού και μαζί μιας σειράς μεγάλων γεγονότων της Ελλάδας του 20ου αιώνα, από την Μικρασιατική Καταστροφή κι έπειτα και βέβαια της ιστορίας του ελληνικού τραγουδιού, της οποίας είναι αναπόσπαστο κομμάτι. «Αντιλαλούνε τα βουνά», «Ηλιοβασιλέματα», «Περασμένες μου αγάπες», «Δυο πόρτες έχει η ζωή», «Όνειρο απατηλό», «Είμαι αϊτός χωρίς φτερά», «Πετραδάκι, πετραδάκι», «Τα καβουράκια», είναι μόνον μερικά από τα μεγάλα λαϊκά τραγούδια των οποίων τους στίχους έγραψε!

Όπως αναφέρουν οι συντελεστές η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, εκπροσωπεί τον Έλληνα που η ψυχή του έχει δύναμη, στέκεται στα πόδια του, χαμογελάει και αγωνίζεται να ξεπεράσει την σκληρή πραγματικότητα.

Έχοντας ως βάση το βιβλίο της Ρέας Μανέλη «Η γιαγιά μου η Ευτυχία», ο Πέτρος Ζούλιας έγραψε τα κείμενα της παράστασης, όπου η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, μονολογεί συνομιλώντας με επτά πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή της και το έργο της ως στιχουργού, δηλαδή την μητέρα της Μαριόγκα, τον σύζυγο της Γιώργο, τη Μαίρη την κόρη της, τη Ρέα την εγγονή της, αλλά και τεράστιες προσωπικότητες του μουσικού και καλλιτεχνικού χώρου γενικότερα όπως οι Βασίλης Τσιτσάνης, Μανώλης Χιώτης και Μαρίκα Κοτοπούλη.

Συντελεστές της παράστασης είναι οι Αναστασία Αρσένη (σκηνικά και κοστούμια), Ανδρέας Μπέλης (φωτισμοί), Ελεάνα Βραχάλη (επιλογή τραγουδιών), Γιάννης Χριστοδουλόπουλος (μουσική επένδυση) και Γιώργος Καβαλλιεράκης (φωτογραφίες).

Αξίζει να σημειωθεί πως η τιμή των εισιτηρίων είναι 16 ευρώ, ενώ διατίθενται και φοιτητικά, μαθητικά και ανέργων που κοστίζουν 13 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας (οδός Φιλίππου 4, τηλ. 2510 220876 και 2510 220877).

 Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker