Στην Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης και στο Υπουργείο Υγείας για έγκριση το σχέδιο μετεγκατάστασης στο καινούργιο Νοσοκομείο Καβάλας

9 Φεβρουαρίου, 2010

Την έγκριση του σχεδίου μετεγκατάστασης από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης και το Υπουργείο Υγείας, θα περιμένει τις επόμενες ημέρες η διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας, προκειμένου ν’ αρχίσει η εφαρμογή του σχεδίου και η έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας του καινούργιου Νοσοκομείου. Το σχέδιο της μετεγκατάστασης, πλήρες και λεπτομερές όπως δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας, Αιμίλιος Αθανασίου, εγκρίθηκε χθες από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου που συνεδρίασε εκτάκτως για το σκοπό αυτό. «Πρέπει να καταλάβουν όλοι, επιτέλους, ότι η λειτουργία του καινούργιου Νοσοκομείου είναι υπόθεση όλης της τοπικής κοινωνίας και όχι πολιτικό ζήτημα», τόνισε ο Αιμ. Αθανασίου, ο οποίος το περασμένο Σάββατο συνόδευσε το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Νίκο Πολύζο, στο κτίριο του καινούργιου Νοσοκομείο στον Άγιο Σίλα.

Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια των ασθενών
Ο γ.γ. του Υπουργείου Υγείας ήρθε στην Καβάλα, με σκοπό να ενημερωθεί από τους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες και τη διοίκηση του Νοσοκομείου, για τα προβλήματα που υπάρχουν και για το σχέδιο της μετεγκατάστασης. Η ενημέρωση έγινε το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Καβάλας, παρουσία των βουλευτών του Νομού, Μιχάλη Τιμοσίδη, Δημήτρη Παπουτσή, Σάββα Εμινίδη, του δημάρχου Καβάλας, Κωστή Σιμιτσή, καθώς και εκπροσώπων του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου. Μετά την ενημέρωση, που κράτησε αρκετή ώρα, ο γ.γ. του Υπουργείου Υγείας δήλωσε στους δημοσιογράφους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης, ότι η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και ότι το Υπουργείο, ουδέποτε παρενέβη για να εμποδίσει την μετεγκατάσταση. Σημείωσε, ωστόσο, ότι πάνω απ’ όλα προέχει η ασφάλεια των ασθενών εκφράζοντας, εμμέσως, την επιφύλαξή του, για την πλήρη ετοιμότητα του καινούργιου Νοσοκομείου να λειτουργήσει. Εν συνεχεία, συνοδευόμενος από το διοικητή και τον αναπληρωτή διοικητή, Μάρκο Δέμπα, του Νοσοκομείου Καβάλας, καθώς και τους τρεις βουλευτές του Νομού, επισκέφτηκε το κτίριο στον Άγιο Σίλα. Μιλώντας στον «Κ.Τ.» ο Αιμίλιος Αθανασίου, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι η διαδικασία των εγκρίσεων του σχεδίου μετεγκατάστασης από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης και το Υπουργείο Υγείας, θα έχει τελειώσει μέσα στις επόμενες 7-8 ημέρες.

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker