ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ Οι “Fire and Water” εμφανίζονται στο νεανικό καφενείο «Μπερεκέτι»

12 Δεκεμβρίου, 2012

Το βράδυ της Παρασκευής 14 Δεκεμβρίου οι το ακουστικό rock και blues trio από την Καβάλα «Fire And Water» δίνει ραντεβού με τους φίλους της μουσικής στο νεανικό καφενείο «Μπερεκέτι».

Οι «Fire And Water», το ακουστικό rock και blues trio, αποτελείται από τους Άγγελο Καλόγρηα (στη φωνή), Σάββα Τάτσο (κιθάρα) και Γιώργο Σεχλίδη (στα πλήκτρα). Με την πάγια σύνθεσή τους, πάνε αρκετά χρόνια που έκαναν το ντεμπούτο τους με το συγκεκριμένο όνομα δίνοντας συναυλίες από το 2007. Ωστόσο, οι τρεις τους παίζουν μαζί μουσική από το 2001, αρχικά με το hard rock ‘n’ heavy metal group «After Forever» και στη συνέχεια με το blues ‘n’ rock συγκρότημα «Third Degree». Μέχρι σήμερα, έχουν δώσει δεκάδες συναυλίες εντός και εκτός νομού Καβάλας, ενώ κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί – είτε ως support act, είτε στο πλαίσιο διαφόρων φεστιβάλ – δίπλα σε ιδιαιτέρως δημοφιλείς καλλιτέχνες, όπως οι «Uriah Heep», «Blues Wire», Λάκης «με τα ψηλά ρεβέρ» Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, «Πυξ – Λαξ», «Mikro» κ.α. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει τραγούδια κορυφαίων ερμηνευτών, όπως οι Jimi Hendrix, Bob Dylan, Robert Johnson, Eric Clapton, Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan κ.α., καθώς και μερικά δικά τους κομμάτια, αρκετά από τα οποία είναι ήδη μουσικά οικεία στο κοινό από προηγούμενες εμφανίσεις τους και αποτελούν επιλογές από το EP του συγκροτήματος που θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2012. Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν, οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις έφεραν νέα άφιξη στη θέση του Θόδωρου Μαυροκέφαλου (κιθάρα), τον Γιώργο Σεχλίδη (στα πλήκτρα), παλιό γνώριμο του γκρουπ από την εποχή των «Third Degree».

Όσο για το μουσικό πρόγραμμα που παρουσιάζουν αυτήν την εποχή αναλυτικότερα; Με γνώμονα μπλουζ και ροκ μελωδίες που διαδέχονται η μία την άλλη, κομμάτια όπως «Roadhouse blues» (Doors), «Ain’t no sunshine» (Bill Withers), «Before you accuse me» (Bob Diddley), «Purple Haze» (Jimi Hendrix) αλλά και «Ready for love» (Bad Company), «Do you read me» (Rory Gallagher), «Wish you were here» (Pink Floyd) και πολλά άλλα συγκαταλέγονται στην playlist του γκρουπ, ενώ στα «έξτρα» περιλαμβάνονται το… ομώνυμο τραγούδι «Fire and Water» (Free), από το οποίο και άντλησε το συγκρότημα το όνομά του, ελληνικές επιλογές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το «Το ’69 μ’ ένα φίλο» (Παύλος Σιδηρόπουλος), καθώς και δύο τραγούδια από το EP της μπάντας, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2012, τα «Nothing left to lose» και «Middle Age Crisis», ήδη ευρύτερα γνωστά στο κοινό.

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker