Νέες προκηρύξεις λογοτεχνικών διαγωνισμών

12 Δεκεμβρίου, 2012

Η εορταστική περίοδος δείχνει να ευνοεί τις προκηρύξεις νέων λογοτεχνικών διαγωνισμών σε πανελλήνιο επίπεδο. Έτσι, δύο νέοι λογοτεχνικοί διαγωνισμοί προκαλούν όσους νιώθουν ότι η συγγραφή τους εκφράζει να υποβάλουν έγκαιρα τα έργα τους…

Με τον 1ο Διαγωνισμό Αστυνομικού Διηγήματος η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας και οι Εκδόσεις «Άπαρσις» θα αποχαιρετίσουν το 2012 συνδιοργανώνοντας από κοινού έναν διαγωνισμό με «στόχο την ανάδειξη νέων ταλέντων αστυνομικής λογοτεχνίας». Ως έναρξη του διαγωνισμού ορίζεται η 3η Δεκεμβρίου 2012 και λήξη η 28η Φεβρουαρίου 2013. Θέμα του; Τα διαγωνιζόμενα διηγήματα πρέπει να είναι αστυνομικά διηγήματα (με την ευρεία έννοια του όρου), τα οποία δεν θα έχουν συμμετάσχει σε άλλο διαγωνισμό και δεν θα έχουν δημοσιευτεί σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο ενήλικες 40 ετών (ανεξάρτητα αν έχουν εκδώσει ή όχι κάποιο βιβλίο λογοτεχνίας). Ακόμη, τα διηγήματα δεν θα πρέπει να ξεπερνούν σε έκταση τις 3.000 λέξεις. Την κριτική επιτροπή, η οποία και θα επιλέξει τα 20 καλύτερα διηγήματα του διαγωνισμού τα οποία και θα εκδοθούν από τις Εκδόσεις «Άπαρσις» (θα απονεμηθούν και τιμητικά διπλώματα στους τρεις πρώτους νικητές), την απαρτίζουν τα εξής μέλη της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας: η συγγραφέας Τιτίνα Δανέλλη, ο συγγραφέας Δημήτρης Μαμαλούκας και ο συγγραφέας Σέργιος Γκάκας. Οι συμμετοχές θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι απευθύνονται με email (vitamibarouak@gmail.com) στον συγγραφέα Βαγγέλη Μπέκα, ο οποίος είναι υπεύθυνος διοργάνωσης του διαγωνισμού εκ μέρους των Εκδόσεων «Άπαρσις» και μπορούν, επίσης, να διαβάσουν τους αναλυτικούς όρους του διαγωνισμού στην ιστοσελίδα των εκδόσεων (http://www.aparsis.gr/).

Την ίδια εποχή, μόλις πρόσφατα, προκηρύσσεται από τον δήμο Σκοπέλου και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρησης Σκοπέλου και ο Β’ Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός «Καισάριος Δαπόντες» στη μνήμη του Σκοπελίτη ποιητή του 18ου αιώνα Καισαρίου Δαπόντε. Στόχος του διαγωνισμού η ανάδειξη του ταλέντου νέων δημιουργών, ενώ οι όροι συμμετοχής έχουν ως εξής: το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο, οι στίχοι δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τους τριάντα δύο και οι διαγωνιζόμενοι θα μπορούν να μετάσχουν με ένα ποίημα τους και καταληκτική ημερομηνία υποβολής του έργου τους την 31η Μαρτίου 2013. Ακόμη, το διαγωνιζόμενο ποίημα θα πρέπει να είναι ανέκδοτο και αδημοσίευτο και να υποβληθεί σε έξι δακτυλογραφημένα αντίγραφα υπογεγραμμένα μόνο με το ψευδώνυμο, ενώ τα αντίγραφα θα πρέπει να συνοδεύονται από σφραγισμένο φάκελο, στον οποίο θα αναγράφεται το ψευδώνυμο και θα περιέχει τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου (ψευδώνυμο, όνομα, επώνυμο, ηλικία, διεύθυνση, επάγγελμα, αριθμό τηλεφώνου και e-mail, εάν έχει). Όλα μαζί θα πρέπει να ταχυδρομηθούν μέσα σε φάκελο στην ταχυδρομική διεύθυνση «ΔΗ.Κ.Ε. Σκοπέλου, Τ.Κ. 37003, Σκόπελος Μαγνησίας» με την ένδειξη «υπ’ όψιν του κ. Χρήστου Ακριβόπουλου για τον διαγωνισμό ποίησης “Καισάριος Δαπόντες”», ενώ στη θέση του ονόματος του αποστολέα θα πρέπει να εμφανίζεται μόνο το ψευδώνυμο του διαγωνιζόμενου.

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker