ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Νέες παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης για την ανακούφιση του κυκλοφοριακού προβλήματος

18 Φεβρουαρίου, 2010

Παρεμβάσεις που θα ανακουφίσουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης σχεδιάζει να πραγματοποιήσει, στο άμεσο μέλλον, η διοίκηση του Δήμου Καβάλας. Όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος, Κωστής Σιμιτσής, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε: «Σε λίγες ημέρες θ’ αρχίσουν μετρήσεις από ειδικά συνεργεία του συγκοινωνιολόγου, που ανέλαβε την μελέτη για την πραγματοποίηση κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στην οδό Ελ. Βενιζέλου και τους δρόμους της γύρω περιοχής, με αφετηρία τον κόμβο του Φαλήρου. Οι παρεμβάσεις αυτές θα αφορούν τις οδούς Ελ. Βενιζέλου και Ερ. Σταυρού, κυρίως όμως τους δρόμους που βρίσκονται ψηλότερα, δηλαδή τις οδούς Φιλίππου και Κομνηνών, καθώς και τους κάθετους δρόμους. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι, να αποκτήσουμε μία συνολική εικόνα των κυκλοφοριακών αναγκών της περιοχής, ώστε να κρίνουμε εάν χρειάζεται να κάνουμε παρεμβάσεις, όπως κάποια μονοδρόμηση». Ο δήμαρχος Καβάλας επεσήμανε, επίσης, ότι η ριζική αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων είναι πολύ δύσκολη. Γι’ αυτό και η διοίκηση του Δήμου αποφάσισε να πραγματοποιεί μικρές παρεμβάσεις, με τις οποίες θα δίνει λύσεις τοπικά. Αναφέρθηκε, ακόμα, στο έργο της ολοκλήρωσης της περιμετρικής οδού, σημειώνοντας ότι σύντομα θα έχει ξεκαθαρίσει ποιος φορέας θα αναλάβει την κατασκευή του τμήματος που υπολείπεται. Κλείνοντας το κεφάλαιο των κυκλοφοριακών θεμάτων και των θεμάτων στάθμευσης, ανακοίνωσε ότι η διοίκηση θα εγκρίνει τη χορήγηση παράτασης για την ολοκλήρωση των μελετών βιωσιμότητας που θα αφορούν στην κατασκευή υπόγειων χώρων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στην πλατεία Ελευθερίας και στο πάρκινγκ της «Ροδόπης».

Πρόσκληση στον Οικουμενικό Πατριάρχη να έρθει στην Καβάλα

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ανακοίνωσε, επίσης, ότι πρόκειται να εγκατασταθούν πέντε ακόμα κεραίες, σε ισάριθμα σημεία μέσα στην πόλη, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι χρήστες του ασύρματου διαδικτύου. Οι κεραίες αυτές, επεσήμανε, είναι ακίνδυνες για τη δημόσια υγεία και δεν έχουν καμία σχέση με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Αύριο, συνέχισε, θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη ένα κλιμάκιο από τοπικούς άρχοντες, με επικεφαλής τον μητροπολίτη Φ.Ν.Θ., κ. Προκόπιο, με σκοπό να επισκεφτεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο και να του απευθύνει επίσημη πρόσκληση να επισκεφτεί την περιοχή. «Θα θέλαμε να έρθει την περίοδο των «Ελευθέριων» της πόλης και της γιορτής του πολιούχου της, Απόστολου Παύλου, αλλά οποτεδήποτε κι αν έρθει, θα είναι για μας ένα δώρο Θεού και μεγάλη τιμή», σημείωσε. Μέσα στο δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου, σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.), ο Δήμος Καβάλας θα συμμετέχει στη διοργάνωση ενός συνεδρίου για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, στο οποίο θα προσκληθεί να μιλήσει ο γενικός γραμματέας καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Μαρτίου.

«Ο Καλλικράτης βρίσκεται στο σωστό δρόμο»

Χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στη Χρυσούπολη η ετήσια Γενική Συνέλευση της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Καβάλας, με μοναδικό θέμα συζήτησης, τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση. Για το σχέδιο «Καλλικράτης», όπως έχει επικρατήσει να αποκαλείται, ο δήμαρχος Καβάλας έκανε το ακόλουθο σχόλιο: «Ο Δήμος Καβάλας είναι μία μεγάλη οντότητα και δεν χρειάζεται με τεχνητές μεθόδους να μεγαλώσει κι άλλο. Εκείνο στο οποίο στοχεύει η κυβέρνηση με τον «Καλλικράτη» είναι, να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των πολιτών. Να καλυτερεύσει τα οικονομικά της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο «Καλλικράτης» βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Η μεγέθυνση των Δήμων, θα δώσει ευκαιρίες στους δημότες άλλων περιοχών, να μοιραστούνε την ανάπτυξη πόλεων, όπως είναι η Καβάλα. Τίποτα, ωστόσο, δεν είναι υποχρεωτικό, αλλά είναι βέβαιο ότι τα πράγματα θα είναι πιο ωφέλιμα για όλους. Είμαστε υπέρ της συνένωσης του Δήμου Καβάλας με άλλους Δήμους και θα περιμένουμε τι θα αποφασίσει η κυβέρνηση». Τέλος, ανακοίνωσε την αποδοχή των δωρεών δύο οικογενειών της Καβάλας προς το Δήμο. Πρόκειται για τις οικογένειες δύο σημαντικών προσωπικοτήτων του Καβαλιώτικου κλασικού αθλητισμού, του Μίμη Δαβιτζόγλου και του Δημήτρη Χατζηγρηγορίου, οι οποίες παραχώρησαν στο Δήμο Καβάλας τα μετάλλια, τα κύπελλα και τα διπλώματα των μεγάλων αυτών αθλητών. Οι διακρίσεις τους, είπε ο δήμαρχος Καβάλας, θα τοποθετηθούν σε προθήκες και θα κοσμούν την είσοδο του Δημαρχείου, δείχνοντας την αθλητική ιστορία και παράδοση της Καβάλας. Όσον αφορά την απαλλοτρίωση του οικοπέδου του παλιού Παγοποιείου, τόνισε ότι ο Δήμος Καβάλας θα διεκδικήσει χρήματα από το Ε.Τ.Ε.Ρ.Π.Σ. (Εθνικό Ταμείο Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων).

Πηγή : www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker