ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΓΕΝΑΡΗΣ ΣΤΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΕΚΙ ΚΑΒΑΛΑΣ Η κινηματογραφική ομάδα «Α.Κ. – 46» προβάλει κοινωνικές ταινίες κάθε Τρίτη

9 Ιανουαρίου, 2013

Πρόκειται για τον γνωστό κύκλο προβολών «No Ticket Cinema», που ανοίγει εκ νέου απόψε στις 9 με το φιλμ των Crispian Mills και Chris Hopewell «Α fantastic fear of everything»

Έπειτα από την συνήθη ανάπαυλα της χριστουγεννιάτικης περιόδου, η κινηματογραφική ομάδα «Α.Κ. – 46» επιστρέφει μ’ έναν ακόμη κύκλο προβολών «No Ticket Cinema», ο οποίος ανοίγει εκ νέου σήμερα στις 9 το βράδυ στο Αυτόνομο Στέκι Καβάλας (οδός Φιλίππου 46), με το φιλμ των Crispian Mills και Chris Hopewell με τίτλο «Α fantastic fear of everything».

Η κινηματογραφική ομάδα «Α.Κ. – 46» έχει επιλέξει ακόμη τρεις ταινίες κοινωνικού περιεχομένου που θα προβάλλει κάθε Τρίτη την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο με την είσοδο να είναι ελεύθερη. Ο λόγος για τις ταινίες «Amour» του Michael Haneke (15/1/2013), «Cloud Atlas» του Tom Tykwer (22/1/2013) και «Beasts of the southern wild» του Behn Zeitlin (29/1/2013).

Σε ότι αφορά την αποψινή προβολή, η ταινία έχει ως κεντρικό πρόσωπο τον Τζακ, ο οποίος κάποτε έγραφε παιδικά βιβλία, αλλά τώρα πια γράφει μονάχα για δολοφόνους. Ερευνώντας με πάθος για βικτοριανούς δολοφόνους, αρχίζει να διώκεται από έναν αδικαιολόγητο φόβο ότι κάποιος θέλει να τον δολοφονήσει. Ένας μυστήριος παραγωγός του Χόλιγουντ παρουσιάζει ενδιαφέρον για το γραπτό του, αλλά αυτό δεν φέρνει τύχη στον Τζακ. Τώρα, ο Τζακ έχει να αντιμετωπίσει τους δαίμονες της ζωής του: την αγάπη του, την μπουγάδα του και την καταβολή όλων των φόβων…

Γενικότερα όπως σημειώνεται από την κινηματογραφική ομάδα «Α.Κ. – 46», «στη σύγχρονη κοινωνία ζούμε την καθολική επιβολή του παραγωγικού – καταναλωτικού μοντέλου και την εμπορευματοποίηση κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας. Θέλοντας να σπάσουμε τα δεσμά ανελευθερίας, εκμετάλλευσης και κυριαρχίας που γεννούν οι εμπορευματοποιημένες σχέσεις, επιχειρούμε μέσα από τις προβολές φετινών (2012) κινηματογραφικών ταινιών χωρίς αντίτιμο, να απεκδύσουμε την κινηματογραφική Τέχνη από τη λογική του δούναι και λαβείν. Ταυτόχρονα καλούμε όλους εσάς να συμμετέχετε στο όλο εγχείρημα είτε προτείνοντας ταινίες, είτε φτιάχνοντας το δικό σας κινηματογραφικό έργο, για να το διαδώσουμε υλικά & ηλεκτρονικά έξω από τις λογικές της εμπορικής προώθησης και διαμεσολάβησης. Η πειρατεία σκοτώνει τον καπιταλισμό»!

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker