ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ Η χάρη των «Παραμυθάδων» της Καβάλας θα φτάσει στο Βέλγιο

17 Ιανουαρίου, 2013

Μια χρονιά γεμάτη από πολιτιστική δραστηριότητα η οποία είχε και το στοιχείο της κοινωνικής ευαισθησίας πέρασε για την Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες», με το 2013 να αποτελεί μια πρόκληση για ακόμη περισσότερα! Μιλώντας στην «Ε» το μέλος του Δ.Σ. των «Παραμυθάδων» Χρήστος Τσίρκας, δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την μεγάλη ανταπόκριση που συναντά η ομάδα η οποία έχει αγκαλιαστεί από την πόλη και τους ανθρώπους της!

Την περίοδο των γιορτών το παραδοσιακό παραμύθι του δωδεκαημέρου «Η Κάλλω και οι Καλικάντζαροι» παρουσιάστηκε σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης με την συνδρομή των λιλιπούτειων χορευτών της Δημοτικής Σχολής Χορού, αλλά και σε περίπου δέκα σχολεία της πόλης και του νομού Καβάλας γενικότερα. Επίσης μεγάλης ανταπόκρισης έτυχε η προσπάθεια των παραμυθάδων για την συλλογή παιχνιδιών και βιβλίων, αρχικά για την Παιδιατρική και την Παιδόπολη, ενώ στη συνέχεια εκφράστηκε ενδιαφέρον και από τα ειδικά δημοτικά σχολεία Καβάλας, Νέας Καρβάλης και Ελευθερούπολης, στα οποία επίσης θα μοιραστεί υλικό, με τον κ. Τσίρκα, να ευχαριστεί τους Καβαλιώτες για την συμμετοχή τους στην όλη προσπάθεια. Ιδιαιτέρως αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία των «Παραμυθάδων» στο 1ο Πρόγραμμα της ΕΡΑ (πρώην ΝΕΤ) και την εκπομπή της Αρετής Μπίτα, «Συντεταγμένα εκτός» την Παραμονή των Χριστουγέννων, στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε η ομάδα και το έργο της, καθώς και το ηχογραφημένο παραμύθι «Η Κάλλω και οι καλικάντζαροι».

Η νέα χρονιά βρίσκει τους «Παραμυθάδες» να έχουν πολλά σε εξέλιξη κι άλλα τόσα στα σκαριά με το πρωινό αυτής της Κυριακής 20 Ιανουαρίου στις 11 στο art café «Παλιά Βιβλιοθήκη», να γίνεται η κοπή της βασιλόπιτας και να ακολουθεί ως τις 2 το μεσημέρι ένα εργαστήρι παραμυθιού για παιδιά το οποίο θα επαναλαμβάνεται στον ίδιο χώρο κάθε δεύτερη Κυριακή από τις 12 ως τις 2 το μεσημέρι. Επίσης, θα συνεχιστούν οι συναντήσεις με τα παιδάκια της Παιδόπολης, κάθε Τετάρτη στις 6 το απόγευμα, οι οποίες έχουν ξεκινήσει ήδη από το Φθινόπωρο με πολύ θετικά αποτελέσματα σε ότι αφορά την συμμετοχή των παιδιών.

Μια μεγάλη πρόκληση για τους «Παραμυθάδες» είναι η εξόρμηση τους στο Βέλγιο (στην κεντροευρωπαϊκή χώρα θα ταξιδεύσουν εκτός του κ. Τσίρκα και οι Νατάσσα Βιολιτζή, Ιάσμη Ματζουράνη και Χρυσούλα Μίσχου) από τις 19 ως τις 26 Φεβρουαρίου. Το ταξίδι θα γίνει έπειτα από πρόσκληση του Ελληνικού Θεάτρου Βελγίου και προβλέπει παραμυθοπαραστάσεις σε Βρυξέλλες, Λιέγη και Μαζμέχελεν (βρίσκεται πολύ κοντά στο Μάαστριχτ), οι οποίες ίσως να είναι ακόμη περισσότερες αφού ενδιαφέρον για το όλο εγχείρημα έδειξε και το Ευρωπαϊκό Σχολείο Βελγίου!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες» διαθέτει τη δική της ιστοσελίδα paramythades.wordpress.com/.

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker