ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Οι «Παραμυθάδες» μοιράστηκαν βασιλόπιτα, νέα και παραμύθια

22 Ιανουαρίου, 2013

Ο νέος σύλλογος έχει καταφέρει να συνδυάσει τη διάσωση και αφήγηση παραμυθιών με κοινωνική δράση από τα πρώτα του βήματα.

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε στο art cafe – bar «Παλιά Βιβλιοθήκη» η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για την Ομάδα Μελέτης, Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού «Οι Παραμυθάδες».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Οι Παραμυθάδες», έχοντας διευρύνει τόσο τις δράσεις τους όσο και το κοινό τους, υποδέχτηκαν μικρούς και μεγάλους φίλους της ομάδας, μέλη και μη, προκειμένου να κόψουν την πίτα, να μοιραστούν τα νέα τους και φυσικά, να πουν και παραμύθια! Μάλιστα, την προσοχή τράβηξε μία μικρή φίλη των παραμυθάδων, η οποία διάβασε στους παρευρισκομένους το… δικό της παραμύθι, με άνεση που θα ζήλευε κάθε πεπειραμένος αφηγητής! Η πρόεδρος της ομάδας Ιάσμη Μαντζουράνη αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας, συγκεκριμένα στο ξεκίνημα των «Παραμυθάδων», το οποίο χρονολογικά τοποθετείται στο φθινόπωρο του 2011 και το οποίο αποτελούσε ανέκαθεν ένα όνειρο της ίδιας και του Χρήστου Τσίρκα, ενώ όπως σχολίασε πίστευαν εξαρχής για αυτήν την πρωτοβουλία «ότι έχει να προσφέρει εκτός των άλλων και σε κοινωνικό επίπεδο».

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίρκας μίλησε στους παρευρισκομένους για το τρέχον πρόγραμμα δράσεων. Αυτό περιλαμβάνει την καθιερωμένη συνάντηση που πραγματοποιείται κάθε δεκαπέντε ημέρες στον χώρο της «Παλιάς Βιβλιοθήκης», καθώς και την εβδομαδιαία δίωρη επίσκεψη που πραγματοποιούν μέλη της ομάδας στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Καβάλας (πρώην Παιδόπολη), όπου με μέσο το παραμύθι περνούν δημιουργικό χρόνο μαζί με τα παιδιά του κέντρου. Ακόμη, το μέλος των «Παραμυθάδων» μίλησε και για το επικείμενο ταξίδι εκπροσώπων της ομάδας σε τρεις πόλεις του Βελγίου με σκοπό την «αφήγηση παραμυθιών της προφορικής μας παράδοσης σε ομογενείς», στην οποία θα λάβει μέρος και η μουσικός Χρυσούλα Μίσχου. Προσεχώς, η Ειρήνη Πανταζή θα παρουσιάσει διημερίδα για γονείς, ενδεχομένως και για δασκάλους, με θέμα τη σημασία των παραμυθιών για τα παιδιά ως μία τεκμηριωμένη παρότρυνση προς τους γονείς να ενισχύουν τα παιδιά προς αυτήν την κατεύθυνση και να τα μυούν στον κόσμο του παραμυθιού.

Στους τυχερούς της κοπής της πίτας ήταν η Βιβή Ελευθεριάδου από την Στέγη Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, στην οποία και «έπεσε» το φλουρί, ενώ ορισμένα μέλη απέκτησαν το γούρι της χρονιάς.

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker