ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΤΟ «ΚΑΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΜΑΡΙΚ» Οι πρόβες του πρώτου θεατρικού έργου της Σοφίτας έχουν ξεκινήσει

13 Φεβρουαρίου, 2013

Η φωτογράφιση για την αφίσα έγινε στο παλιό υδραγωγείο των Αμισιανών που αποδείχθηκε ιδανικό σκηνικό.

Η θεατρική παράσταση «Καημένε μου Μάρικ», μία παραγωγή της «Σοφίτας BLOG Καλλιτεχνών», μπορεί να θέλει ακόμη σχεδόν δύο μήνες για να κάνει επίσημη πρεμιέρα, εντός Απριλίου, παρόλα αυτά οι προετοιμασίες και οι πρόβες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Το ίδιο και η φωτογράφιση για την αφίσα της παράστασης, η οποία ολοκληρώθηκε χθες από την φωτογράφο Μαρία Τσακίρη, σε έναν υποβλητικό χώρο, αυτόν του Παλιού Υδραγωγείου στα Αμισιανά Καβάλας.

Σχετικά με την υπόθεση του έργου, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Καρατζιώτης, Ναταλία Βασιλέκα και Παύλος Σταυρόπουλος, το «Καημένε μου Μάρικ» του Aleksei Arbuzov αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του σοβιετικού θεάτρου του εικοστού αιώνα. Στο Λένινγκραντ, χειμώνα του 1942, τρεις έφηβοι συναντιούνται σε ένα μισογκρεμισμένο από τους βομβαρδισμούς διαμέρισμα εν τω μέσω της πιο σκληρής και ηρωικής μάχης της σύγχρονης ιστορίας, της πολιορκίας του Λένινγκραντ των 872 ημερών, η οποία στοίχισε τις ζωές σε πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Ένα ερωτικό τρίγωνο δημιουργείται μέσα στην φρίκη του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και στο αμείλικτο κρύο του ρώσικου χειμώνα του ’42: ο Μάρικ, η Λίκα και ο Λεονίντικ βρίσκουν ο ένας τον άλλον και με μοναδικό τους εφόδιο την φαντασία αφήνουν τον έρωτα να αναζωπυρώσει την ελπίδα τους για ζωή και δίνουν την υπόσχεση πως ό, τι και να γίνει δεν θα πάψουν να αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο. Ο πόλεμος και ο έρωτας τους θα τους ενώσει, θα τους χωρίσει και σίγουρα, θα τους σφραγίσει για το υπόλοιπο της ζωής τους. Δεκαεφτά χρόνια αργότερα ο κόσμος δεν θα είναι ο ίδιος. Το ίδιο και κείνοι.

Όσο για το παρασκήνιο μίας παράστασης προτού καν αυτή πραγματοποιήσει πρεμιέρα; Αυτό πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, με φωτογράφο την Μαρία Τσακίρη και χώρο το Παλιό Υδραγωγείο στα Αμισιανά Καβάλας, παρουσία, πέραν των πρωταγωνιστών και όλων των συνεργατών, της ενδυματολόγου Βάσιας Πάτση, της χορογράφου – κινησιολόγου Δέσποινας Παπαδοπούλου και της υπεύθυνης μακιγιάζ Μαρίας Κρεάδα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η ανταπόκριση του υπεύθυνου φορέα, του δήμου Ελευθερούπολης για τη διάθεση του χώρου, υπήρξε άμεση.

Ο χώρος, που κατάφερνε να μεταδίδει μία υποβλητική ατμόσφαιρα αφήνοντας έκδηλες τις προοπτικές του «τι θα μπορούσε να», σε συνδυασμό με ένα εξαιρετικό project φωτογράφισης και το υπόβαθρο μιας ιστορίας που έχει να κάνει με την αναμέτρηση του ανθρώπου υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες τόσο με τον εαυτό του όσο και με τις εξελίξεις γύρω του απέδωσαν μοναδικά. Τα αποτελέσματα, εκτός της αφίσας για την παράσταση, θα παρουσιαστούν σύντομα και στη μορφή teaser, προωθητικού βίντεο που θα διατεθεί στο διαδίκτυο. Στο πλαίσιό του, πρωταγωνιστές και συνεργάτες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως «τι είναι έρωτας;», αλλά και «αν ο έρωτας είναι πόλεμος» προσδιορίζοντας μία ευρύτερη θεώρηση της ιστορίας του έργου, η οποία καθιστά αυταπόδεικτη τη διαχρονικότητά του.

Πηγή: www.evdomi.gr

eXTReMe Tracker