Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας παρουσιάζει Ρεσιτάλ πιάνου με τον πιανίστα Ούβε Μάτσκε

15 Φεβρουαρίου, 2013

Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας παρουσιάζει ένα ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ με τον πιανίστα ΟΥΒΕ ΜΑΤΣΚΕ. Ο διακεκριμένος σολίστας και καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα ερμηνεύσει ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα αποκλειστικά με έργα του Ludwig van BEETHOVEN (Λούντβιχ φαν Μπετόβεν). Συγκεκριμένα, θα απολαύσουμε τις δυναμικές Παραλλαγές σε Ντο ελάσσονα και τρεις Σονάτες – ανάμεσά τους και το περίφημο έργο που είναι γνωστό με τον τίτλο «Υπό το Σεληνόφως». Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16.02 στις 8 μμ στο ΟΣΚΑΡ με ελεύθερη είσοδο.

Ο πιανίστας Ούβε Μάτσκε γεννήθηκε στην Γερμανία. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής «Φράντς Λίστ» της Βαϊμάρης, στην τάξη της καθηγήτριας Γιουλιάνε Λέρχε, και με κρατική υποτροφία ως αριστούχος έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ακαδημία «Φράντς Λίστ» της Βουδαπέστης. Συγχρόνως, παρακολούθησε μαθήματα στο «Διεθνές Μουσικό Σεμινάριο» της Βαϊμάρης, στις τάξεις των καθηγητών Γιάκομπ Λατάϊνερ (Νέα Υόρκη) και Πέτερ Σόλυμος (Βουδαπέστη), ενώ έλαβε μέρος με επιτυχία σε διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου στη Γερμανία, την Ουγγαρία και την Ιταλία. Επίσης, το διάστημα 1980-1987 δίδαξε πιάνο στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής «Φράντς Λίστ» της Βαϊμάρης.

Από το 1987 ζει στην Ελλάδα και είναι Καθηγητής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει δώσει πολυάριθμα ατομικά ρεσιτάλ σε μεγάλα μουσικά κέντρα, όπως στη Μόσχα, το Αμβούργο, το Μόναχο, το Βερολίνο, τη Λειψία, τη Δρέσδη κ.α. Ο Τύπος έχει εξάρει τον ιδιαίτερο, προσωπικό τρόπο ερμηνείας του, που χαρακτηρίζεται από μεγάλη αισθαντικότητα και λαμπερή δεξιοτεχνία. Ως σολίστας έχει συμπράξει με σημαντικές ορχήστρες ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και με τις Κρατικές Ορχήστρες Αθηνών, Θεσσαλονίκης και την Ορχήστρα των Χρωμάτων.

Στη μουσική δωματίου έχει συμπράξει με διάφορα μουσικά σύνολα διεθνούς κύρους, όπως το Κουαρτέτο Γκεβάντχαους, το Κουαρτέτο Εγχόρδων της Λειψίας και το Κουαρτέτο Komitas της Αρμενίας, αλλά και με σημαντικούς σολίστες, όπως οι Β. Χούντετσεκ και Β. Μιλάνοβα (βιολί), Κ. Φέλτς (τσέλο) και Λ. Φ. Ραμπίν (τραγούδι). Έχει εμφανιστεί σε μεγάλες μουσικές διοργανώσεις και σημαντικές αίθουσες: Φεστιβάλ του Μπράουνσβάϊγκ, Φεστιβάλ της Ερφούρτης, Mozart-Gesellschaft του Μονάχου, Cemal Resit Rey Konser Salonu της Κωνσταντινούπολης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ «Δημήτρια» κ.ά.

Έχει ηχογραφήσει για τη Γερμανική, την Ελληνική και την Κυπριακή Ραδιοφωνία-Τηλεόραση. Στη δισκογραφία του περιλαμβάνονται έργα των Μπαχ, Σούμαν, Σούμπερτ, Λιστ, Μουσόργκσκι και Τσούγκρα (EMI, Virgin, Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Irida Classical).

Ο Πρόεδρος του Δ.Ω.Κ.

Κωνσταντίνος Πεφάνης

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δ.Ω.Κ.

Γεώργιος-Ιούλιος Παπαδόπουλος

Πηγή: www.k-tipos.gr

eXTReMe Tracker